Carrefour a comandat noi spaţii de depozitare de peste 81.000 mp la dezvoltatorul P3

După ce a anunţat recent că începe prima construcție speculativă de 28.000 mp în parcul P3 Bucharest din România, dezvoltatorul logistic P3 a anunţat deja pre-închirierea clădirii, ca parte a unei tranzacții mai ample, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafață totală de 81.000 mp pentru Carrefour, cel mai mare retailer din Europa.

Noul complex Carrefour va include un depozit existent și un spațiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 mp . Este prima construcție de tip Build-to-Suit demarată de P3 în România, de la achiziția P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din țară, la începutul acestui an. Noile clădiri vor mări portofoliul total al P3 în România, portofoliu care cuprinde deja opt depozite, la circa 270.000 mp.

„Este unul dintre cele mai mari contracte încheiate anul acesta de P3 pe piața logistică din Europa Centrală și de Est (…) Carrefour este unul dintre clienții noștri în Franța și suntem încântați să colaborăm cu ei și în România”, a declarat Ian Worboys, CEO-ul P3.

Construcția primei clădiri a început în octombrie 2015, spațiile logistice urmând a fi predate în mai multe etape, între aprilie și octombrie 2016. „A venit și nevoia de a ne extinde depozitele în nord-vestul Bucureștiului. De aceea, ne-am propus să dublăm spațiul pe care-l ocupăm”, a declarat Anca Damour, Director of Property & Corporate Affairs al Carrefour. Aceasta a amintit şi de abilitatea P3 „de a lucra pe un spațiu ocupat deja de alți clienți, permițând tuturor operațiunilor să continue în timpul construcției”.

În semnarea acestui contract au mai fost implicaţi şi avocaţi de la Țuca Zbârcea & Asociații dar şi consultanți ai CBRE.

P3 colaborează cu Carrefour pentru implementarea a diverse soluții tehnologice moderne, inclusiv iluminare cu LED, management-ul alimentării cu apă, placare eficientă energetic (etanșare în depozitul frigorific) și un sistem complet de management al clădirilor. Noul spațiu va fi proiectat, totodată, pentru a se adapta nevoilor în schimbare ale Carrefour, prin capacitatea de a fi extins.

Poziționat la kilometrul 13 de pe autostrada A1, lângă București, parcul P3 Bucharest este ocupat în totalitate, în prezent. În plus, dispune de teren care permite dezvoltarea a 114.000 mp de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 mp și până la 40.000 mp.

P3 Bucharest are acces direct la autostrada A1. Parcul se află în imediata apropiere a șoselei de centură a orașului, care permite accesul facil către Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 22 km distanță și către autostrada A2.

Grupul Carrefour este cel mai mare retailer din Europa și al patrulea la nivel mondial. Are mai mult de 380.000 de angajați în întreaga lume. Cu peste 10.800 de magazine în 34 de ţări, a generat o cifră de afaceri de 100,5 miliarde de euro în 2014. În România, Carrefour numără 185 de magazine (28 de hipermarket-uri, 103 supermarket-uri, 53 de magazine de proximitate şi un magazin de comerţ online), o cifră de afaceri de 1,01 miliarde de euro (2014) și 10.000 de angajați. Carrefour România este al doilea cel mai mare retailer din România.

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în aproape toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizează 3 milioane mp de spații în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1.3 milioane mp.