Afacerile Aluterm Group au crescut cu peste 20% în 2015

Furnizorul de produse şi servicii pentru industria construcţiilor Aluterm Group din Cluj-Napoca, controlat de trei antre­pre­nori români, a înregistrat în 2015 o creştere a cifrei de afaceri de peste 20%, ajungând la 22,5 milioane de lei, în principal datorită încheierii de parteneriate cu furnizori europeni cât şi a creşterii competitivităţii capitalului uman, se arată într-un comunicat al companiei.

Aluterm Group a încheiat la finele anului 2015 un proiect de promovare şi accesare de noi pieţe, finanţat în proporţie de 70% prin fonduri europene. Acesta a presupus participarea companiei la 15 târguri internaţionale, organizate în România şi în Republica Moldova, fapt ce a ajutat la creşterea notorietăţii de brand şi la încheierea de noi parteneriate. Impactul proiectului este previzionat pe termen mediu. “Credem cu tărie că reculul se va simţi şi în anul acesta şi parte din creşterea previzionată o aşteptăm ca rezultat al activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului”, a declarat Andreea Strugaru, Managing Partner Aluterm Group

În luna ianuarie 2016, Aluterm Group avea 44 de angajaţi şi 7 poziţii deschise pentru recrutare la nivel naţional (majoritatea în departamentele de vânzări şi marketing). Până la sfârşitul anului se doreşte creşterea colectivului până la 52 de persoane.

Compania Aluterm Group este formată din trei divizii:
– Siatec – divizia specializată în automatizarea căilor de acces: porţi automate, uşi automate, ferestre automate
– Makroplast – policarbonat, trape de fum, luminatoare, copertine
– Parkomatic – sisteme de parcare, soluţii complete de management al parcărilor

Structura cifrei de afaceri pe divizii în 2015:
– Siatec: 58%
– Makroplast: 34%
– Parkomatic: 8%

Structura cifrei de afaceri pe divizii se modifică, an de an, în funcţie de strategia aplicată de Aluterm Group. Strategia ţine cont de evoluţia pieţei (se face şi o analiză serioasă a oportunităţilor şi ameninţărilor), de obiectivele pe termen mediu şi lung ale companiei şi de obiectivele de profitabilitate pentru anul în curs. În anul 2015, tendinţa a fost de a creşte ponderea vânzărilor pe divizia Parkomatic. “Plus valoarea pe care o ataşăm produsului este cea mai mare în divizia Parkomatic datorită complexităţii tehnice a produsului. Astfel, pentru a putea oferi clienţilor noştri soluţii profesioniste în domeniul sistemelor de management al parcărilor, este nevoie de ingineri experimentaţi în domenii ca: electronică, IT, retelistica, etc.”, a spus Andreea Strugaru.

Aluterm Group oferă prin cele 3 divizii soluţii pentru mii de proiecte anual (includem aici şi proiectele mici care includ automatizări de porţi). Mai jos este o sinteză a celor mai mari proiecte din 2015:
– Sistem de management al parcării la Spitalul Regina Maria din Braşov
– Uşi rotative automate cu diametrul de 4400mm la clădirea de birouri Bucharest One (a doua cea mai înaltă din ţară)
– Uşa rotativă la sediul EON GAZ Târgu Mureş
– Uşi industriale şi rampe de andocare la fabricile de mobilă Aviva şi Plimob din Sighetul Marmaţiei
– Uşi pentru saloane şi uşi speciale la Spitalul Gomoiu din Bucureşti
– Uşi automate pentru Săli de operaţii la Spitalul Municipal Bistriţa
– Uşi speciale de uz medical la Ginecologie Sibiu şi Ginecologie Cluj
– Sistem de management al parcării la clădirile de birouri The Office Cluj-Napoca
– Uşi industriale la Hala Nestle din Timişoara
– Sistem de management al parcării la Parking Cuza Vodă Ploieşti
– Sistem de management al parcării zona centrală Alba Iulia
– Sistem de management al parcării pentru parcarea Consiliului Judeţean Timişoara
– Uşa rotativă şi uşi automate la Fabrica Holzindustrie Schweighofer (Sebeş, Reci
România)
– Uşi speciale de uz medical la Spitalul Judeţean de Obstetrică şi Ginecologie Brăila
Furnizorii internaţionali
Soluţiile oferite de Aluterm Group provin de la furnizori internaţionali. O analiza pe ţara de provenienţa a produselor este realizată mai jos.
– Italia 67%
– Germania 10%
– Elveţia 5%
– Polonia 7%
– Cehia 8%
– UK 1%
– România 2%

Aluterm Group deţine o reţea naţională de puncte de lucru. În Cluj-Napoca, Bucureşti, Bacău, Timişoara există echipe de ingineri pregătite să răspundă solicitărilor precum şi depozite:
– Cluj-Napoca – peste 1000 mp
– Bucureşti – 350 mp
– Timişoara – 300 mp
– Bacău – 300 mp

“La nivel de resurse umane avem un deficit de personal şi sperăm că anul acesta să mărim numărul angajaţilor cu aproape 20%. Procesul de recrutare este foarte dificil şi de aceea este posibil ca obiectivul să nu fie îndeplinit în proporţie de 100% în 2016. În funcţie de procentul de realizare al obiectivului de recrutare pe 2016, s-ar putea ca şi anul viitor să facem angajări. Obiectivul nostru de creştere global (compania Aluterm) este de aproximativ 10% pe an, ceea ce ar putea însemna că anul 2019 să ne găsească cu un colectiv de minim 56 de persoane. Deoarece activitatea firmei a tot crescut în ultimii ani, nevoia de spaţii de depozitare a crescut fantastic şi de asemenea nevoia de organizare la nivel logistic. Prin urmare, la Cluj-Napoca (sediul central) căutam intens un spaţiu de depozitare mult mai mare şi mai bine organizat, iar conducerea firmei ia în calcul atât cumpărarea unui spaţiu logistic adecvat, cât şi construirea din fonduri proprii a unui depozit. Dar pentru că oraşul Cluj – Napoca este un oraş vechi, găsirea unui loc în zona rurală pentru acest scop este dificilă. De aceea, există şi posibilitatea ca cel puţin temporar să se recurgă tot la închiriere”, a mai declarat oficialul Aluterm.