S-au reluat lucrările de construcţie la podul de lângă Gara Ploieşti vest

Lucrările pe șantierul pasajului suprateran de la ieșirea din Ploiești spre Strejnic, pod care va traversa firele de cale ferată care fac legătura între Ploiești Vest și Brașov, au fost reluate, scrie www.ziarulprahova.ro.

A fost demontată bariera CFR, fiind posibilă, potrivit specialiștilor în construcții, începerea lucrărilor la cea de-a șasea pilă (picior al podului) şi au început să fie turnate betoanele pentru celălalte lucrări de la pasaj. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este sfârşitul lunii iunie 2016. Construcţia podului de la bariera Vest, de pe strada Mărăşesti, a început la începutul anului 2015 iar termenul limită de finalizare a fost la sfăşitul anului trecut. Lucrările au fost sistate şi reluate în curând.

Lucrările la podul de la Gara de Vest fac parte dintr-un proiect finanțat parțial de Uniunea Europeană, însă dacă nu va fi încheiat până la sfârșitul lunii iunie, toate fondurile pentru construirea pasajului vor fi suportate de la bugetul local al municipiului Ploiești. Pasajul rutier va avea o lungime de circa 470 de metri, cu patru bretele de acces şi un sens giratoriu în partea dinspre Strejnic, precum şi 22 de stâlpi noi de iluminat.

Când va fi terminat, podul de la Gara de Vest, din prelungirea străzii Mărășești, va asigura o ieşire rapidă din Ploieşti spre DN 1 şi, mai departe, spre cartierul Mitică Apostol sau localităţile Brazi şi Strejnic.