Clubul Rapid va avea un stadion și un bazin de polo noi

Ministerul Transporturilor promite modernizarea întregii baze din Giuleşti precum şi un nou bazin de polo.”Bazinul de polo al Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, unitate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va fi reabilitat şi consolidat. În cadrul proiectului gestionat de Compania Naţională de Investiţii, a fost încheiată licitaţia pentru începerea lucrărilor”, se arată într-un comunicat de presă.

Din actuală construcţie va fi păstrată doar schelă metalică. Noul bazin va avea o structura modernă, din sticlă, o cuva mărită conform normelor stabilite de Federaţia de Polo, precum şi 200 de locuri pentru spectatori. În plus, proiectul mai prevede şi o sală de forţă şi vestiare adecvate. Termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2018.

Clubul Sportiv Rapid Bucureşti mai are în desfăşurare un proiect, început în vara anului 2015, pentru consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti „Valentin Stănescu”. În acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate şi au fost obţinute certificatele de urbanism.

Conform planurilor Companiei Naţionale de Investiţii, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasă, parcare D+P, sala polivalentă, bazin de înot, săli de: haltere, lupte, box, karate, precum şi camere de cazare pentru sportivi, unităţi de alimentaţie şi spaţii comerciale. Astfel, Stadionul Giuleşti va putea fi încadrat în categoria a IV-a UEFA, cea mai înalta şi care permite organizarea oricărui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor).