Arcon a cesionat fabricile sale de polistiren austriecilor de la Hirsch Porozell

Producătorul autohton de termoizolații a anunțat că a cesionat fabricile sale de polistiren din Sfântu-Gheorghe și București companiei Hirsch Porozell SRL, membră a grupului austriac HIRSCH Servo AG.

„Pentru orice companie care dorește să fie performantă pe piața românească de polistiren, în contextul actual al pieței, o acoperire teritorială cât mai bună este vitală. A fost dificil pentru noi să avem o strategie națională de vânzări, cu prețuri competitive, indiferent de distanța față de clienții noștri, cu doar două fabrici. Sunt convins că prin această achiziție Hirsch Porozell, care deține facilități de producție în Cluj și de curând în Timișoara, va avea o acoperire națională și va putea să-și consolideze poziția pe piață”, a declarat Ioan Țițeiu, director general al grupului Arcon.

Compania intenţionează să își concentreze eforturile pe core business, respectiv producția de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri. „În viitor dorim să ne consolidăm poziția pe piața hidroizolațiilor, atât la nivel național cât și regional, să acordăm un plus de atenție facilităților de producție de vopsele și tencuieli decorative, dar și să acționăm în domeniul investițiilor imobiliare”, a spus Țițeiu.

Arcon a fost înființată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. Compania furnizează membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații, deținând totodată și o facilitate de producție de tencuieli decorative și vopsele.