DPD România a investit 1,5 milioane de euro într-un nou centru logistic, la Mogoșoaia

DPD România, companie cu activități în sectorul autohton de coletărie şi curierat expres, a investit 1,5 milioane de euro pentru extinderea capacității logistice, inaugurând un nou centru logistic de 4.800 mp, la Mogoșoaia, în cadrul proiectului LOG.IQ Bucureşti.
Investiţia a fost destinată exclusiv amenajării şi dotării cu tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat. Capacitatea noului depozit permite manipularea şi sortarea a 70.000 de colete pe zi, respectiv 2.000 de paleţi pe zi, şi acomodarea a 160 de curieri.

„Această investiţie are un rol-cheie în dezvoltarea business-ului DPD România şi face parte din strategia de extindere a capacităţii logistice la nivel naţional, pe care am demarat-o încă de anul trecut. Locaţia a fost aleasă strategic, în special datorită poziţionării proiectului, aproape de Capitală şi de principalele căi de transport rutier. Depozitul din Mogoşoaia are cele mai moderne soluţii logistice la nivel naţional, fiind dotat cu o nouă linie de sortare şi manipulare. Acest sistem facilitează sortarea rapidă a unor volume mari de colete şi creşte fereastra operaţională de livrare şi colectare în România”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Conform acestuia, dezvoltarea capacităţii logistice la nivel local este o măsură esenţială, odată cu mărirea portofoliului şi creşterea volumelor de transport ale clienţilor existenţi. Astfel, compania îşi va extinde capacitatea logistică şi în Sibiu, unde este localizat şi hub-ul central DPD România.

Centrul logistic din Sibiu va fi utilizat la capacitate maximă de către DPD începând din toamna acestui an şi va permite manipularea a 50.000 colete pe zi, respectiv 4.000 de paleţi pe zi.