Impact ia un credit de la Libra Internet Bank pentru finanțarea construcției fazei a V-a din Ansamblul Platanilor

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor a anunţat că a semnat cu Libra Internet Bank un contract de credit ipotecar pentru finanţarea construcţiei Ansamblului Platanilor Faza a V-a, respectiv construirea a 11 blocuri în regim de înălțime P+4 și P+5,conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti. Creditul este acordat pe doi ani.

Recent, compania a anunţat că a rambursat integral creditele contractate la Banca Transilvania pentru finanţarea parţială a ansamblului de locuinţe colective „Cartierul Salcâmilor” din ansamblul rezidenţial Greenfield. Contractele de credit erau semnate pe 16 noiembrie 2015 – unul de 18,25 milioane de lei, pentru investiţii, cu termen de 18 luni şi unul de 4,04 milioane de lei, pe termen scurt pentru finanţare TVA, cu termen de 12 luni.

La jumătatea lunii trecute, antreprenorul anunța că va începe cea de-a 3-a fază a proiectului Greenfield, suma investiției pentru construcția a 888 de apartamente în Ansamblul Platanilor urmând să urce la 44 de milioane de euro. Creditul contractat de la Libra Internet Bank acoperă aproape a 6-a parte din acest necesar.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, iar prețul de închidere al sesiunii de astăzi de 0,7000 lei/acțiune conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 194,50 milioane lei (43,74 milioane euro).