Lucrările integrale la Centura Capitalei se vor încheia în luna mai 2017

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat că lucrările la Centura Capitalei vor fi terminat în luna mai a anului 2017. Conform unui anunț al companiei, în prezent se lucrează la:

– Relocarea utilităților în zonele Titan Mar, Mega Company și Remat Holding;
– Execuția lucrărilor necesare în vederea finalizării sensurilor giratorii de la Dragomirești, Remat și Petrom;
– Rampa de la Pod Chitila;
– Pasajul peste apeducte în zona Mega Company.

Astfel, pe o lungime de 8,695 km stadiul fizic este de 55%. Conexiunile sunt:
– A1 București – Pitești;
– DN7 București – Târgoviște – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Deva – Arad;
– DJ 601A București – Roșu – Chiajna–Dragomirești Deal – limita județului Giurgiu.

De asemenea, pentru cele două probleme majore care au stat în calea evoluției lucrărilor, respectiv eliberarea amplasamentelor de către diverși proprietari persoane fizice/persoane juridice și finalizarea lucrărilor de lărgire la 4 benzi în zona pasajului peste apeductele Arcuda I, II și III ale APA NOVA, km 57+740, au fost gasite soluții. În acest sens, la începutul lunii septembrie 2016, se va finaliza procedura de expropriere prin emiterea încheierii de intabulare pentru coridorul de expropriere situat pe raza administrativă a UAT Chitila. În același timp vor fi defrișați pomii marcați și a fost stabilită și soluția pentru devierea traficului în zona pasajului de la km 57+740 în vederea finalizării lucrărilor de lărgire, la 4 benzi, a părții carosabile.

Până la finele anului 2016, în zona pasajului de la km 57+740 se va circula pe 4 benzi, urmând ca așternerea straturilor rutiere de mixtură asfaltică să fie executată imediat ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru. Recepția întregului obiectiv se va face în luna mai a anului 2017, se spune într-un comunicat CNADNR.

„Deși a fost un proiect cu foarte multe probleme, chiar blocat, lucrările evoluează destul de bine. Se putea și mai bine. Am avut o întâlnire de lucru și în momentul de față vorbim de un proiect deblocat. Sunt anumite zone unde activitatea poate fi intensificată. Stăm bine cu mobilizarea. Până la sfârșitul anului ne-am angajat să redăm traficului cele 4 benzi în zona pasajului peste apeductele Apa Nova.” a declarat directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.