Aradul va fi primul oraș din România cu o centură ocolitoare completă

Centura ocolitoare a orașului Arad este gata în proporție de 75%, scrie www.opiniatimisoarei.ro. Inelul mai are nevoie de finalizarea a două pasaje rutiere, respectiv de o bucată de centură în zona de sud pentru a închide complet.

Ministrul Transporturilor, Sorin Petru Bușe, aflat în vizită la Arad, a spus că cele două pasaje de pe centură parte din DN 7, unde lucrările au fost abandonate în 2012, vor fi reluate. Unul dintre pasaje, cel de la CET, va fi finalizat în regie proprie de Compania Naţională de Investiţii Rutiere, până în primăvară, iar lucrările la al doilea vor fi licitate, urmând să fie încheiate până la sfârşitul anului viitor.

Oficialul Guvernului a anunţat de asemenea că a predat autorităţilor arădene studiul de fezabilitate pentru realizarea centurii de sud a oraşului, proiect în care vor fi parteneri Consiliul Judeţean, Primăria Arad, Primăria Vladimirescu şi Primăria Fântânele. Autorităţile vor accesa fonduri europene pentru construcţia noii şosele ocolitoare a municipiului, care va face legătura între autostrada A1 Arad – Timişoara şi DN 7 Arad – Deva.

”CNIR preda studiul de fezabilitate pentru centură de sud a Aradaului, care va fi primul oraş din România care va avea un inel de centură complet”, a spus ministrul, potrivit arq.ro.