ADM Capital vinde producătorul de cărămizi Brikston Construction Solutions

Fondul de investiții ADM Capital va vinde producătorul de cărămizi Brikston Construction Solutions, fosta Ceramica Iași, conform informațiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO. Vânzarea afacerii ar putea ajunge în faza finală la jumătatea anului viitor, susțin surse din piață.

Până în prezent, ADM Capital a investit aproape 20 milioane de euro pentru a prelua pachetul de 84,88% din acțiunile Ceramica Iași în 2014 de la Advent și în achizițiile ulterioare de titluri de la acționarii minoritari. ADM Capital are o participație de aproximativ 99% din acțiunile Brikston Construction Solutions.

Brikston Construction Solutions activează pe o piață a cărămizilor, unde lider este compania austriacă Wienerberger, lider global în sector, iar o poziție importantă este ocupată de către Cemacon, care a traversat recent un proces de restructurare a împrumuturilor și a reușit în ultimii ani să-și majoreze cota de piață. Piața de profil a avut o creștere de 10% în 2015 și pentru acest an au fost avansate estimări privind o rată de creștere de circa 8 – 10%.