Alpha Construct Sistems termină în aprilie fabrica de cablaje auto de la Rostramo, Gorj

Compania Alpha Construct Sistems din Drobeta Turnu Severin va pune în funcțiune în luna aprile fabrica de cablaje din localitatea Rostramo, Gorj. Unitatea va avea o suprafață de peste 16.500 metri pătrați, va fi compusă din parter şi un etaj. La parter va amplasată hala de producţie, cu grupuri sanitare, vestiare, birouri, spaţii tehnice şi magazii. La etaj vor fi alte vestiare, grupuri sanitare şi un hol.

Construcția nu e una ridicată de la zero ci este o hală industrial veche, reabilitată de către compana din Severin. Conform proiectul prin care se solicită acordul de mediu, vor fi efectuate închideri ale pereţilor externi cu panouri termoizolante tip sandwich, iar învelitoarea va fi reabilitată. De asemenea, va fi realizat un sistem de încălzire în pardoseală şi un nou sistem de preluare a apelor pluviale. Vor mai fi realizate şi rampe de acces pentru aprovizionarea TIR-urilor. În proiect se arată că această construcţie va fi amenajată la standarde moderne de calitate și funcționalitate, dar cu „respect pentru aspectul arhitectural”.
„E vorba de reabilitarea unei hale de la Rostramo pentru amenajarea în vederea deschiderii unei fabrici de cablaj pentru industria auto-moto. E în procedură de emitere a acordului de mediu. Am înțeles de la proiectant că se intenționează ca undeva la începutul lunii aprilie să definitiveze toate lucrările pentru a putea fi pusă în funcțiune”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj, citat de pandurul.ro