Mol construiește un terminal de GPL la Tileagd, județul Bihor

Subsidiara locală a companiei petroliere Mol din Ungaria construiește un terminal de GPL (gaz petrolier lichefiat) la Tileagd, în judeţul Bihor, investiție în valoare de peste 2,3 milioane de euro.

Terminalul, care va deveni complet operaţional în a doua jumătate a acestui an, va fi dotat cu patru rezervoare cu o capacitate totală de 600 de metri cubi, fiind prima investiţie din domeniul GPL realizată de MOL în România. Proiectul va completa baza de active pe care MOL o deţine deja la Tileagd, acolo unde, din vara anului 1999, funcţionează un depozit de produse petroliere. În acest moment, depozitul de la Tileagd este operat de 20 de angajaţi.

„Acesta este primul terminal de GPL pe care MOL îl construieşte în România. Este o decizie de investiţii care arată interesul MOL România pentru diversificarea activităţii şi a portofoliului de servicii şi produse puse la dispoziţia clienţilor”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Dincolo de depozitul de produse petroliere de la Tileagd, MOL România mai administrează o unitate de stocare a produselor petroliere la Giurgiu. Depozitul de la Giurgiu, care are acces direct la transportul fluvial pe Dunăre, a fost pus în funcţiune în primăvara anului 2013 şi este operat de 14 angajaţi.