Prima clădire de lângă metrou Politehnica, gata în toamna lui 2018

Prima din cele 4 clădiri Skanska de lângă staţia de metrou Politehnica va fi gata în trimestrul 3 al anului 2018 iar celelalte în perioada 2020 – 2022, în funcţie şi de cererea de spaţii, au informat oficialii dezvoltatorului.

Întrebaţi de revista Constructiv dacă pentru fazele următoare vor continua cu Popp şi Asociaţii pe structuri, cu Westfourth Architecture pe arhitectură şi cu ceilalţi subcontractori, Aurelia Luca (foto mai jos), country manager Skanska Property România a răspuns: “Singura companie pentru care am stabilit contract pentru toate cele patru faze este Westfourth Architecture, pentru că această firmă asigură proiectarea, arhitectura întregului proiect. În ceea ce priveşte celelalte companii, subcontractanţii, pentru fiecare din fazele următoare vor avea loc din nou licitaţii”.

oficiali Skanska

La prima fază a proiectului de birouri Campus 6 (situat pe b-dul Iuliu Maniu nr. 6), dezvoltatorul Skanska a apelat la Popp şi Asociaţii pentru structuri şi Westfourth Architecture pe arhitectură iar ca proiectant de instalaţii a fost ales MC General Construct din Bucureşti.

Faze

Prima clădire a proiectului (vezi mai jos stadiu lucrări mai 2017) va avea 11 etaje plus două niveluri de parcare subterană şi circa 22.000 mp închiriabili. Vorbim de cu 1.000 de locuri de parcare, 200 de locuri de parcare pentru biciclete. Prima clădire are bugetată o investiţie de circa 38 de milioane de euro.

Întregul proiect de patru clădiri va avea în total 81.000 de mp suprafaţă închiriabilă. Finalizarea este estimată pentru perioada 2020-2022, în funcţie şi de cererea chiriaşilor office.

Campus 6 mai 2017

Facilităţi

Printre facilităţile anunţate de companie amintim că acoperișul cladirilor Campus 6.2 si Campus 6.3 este transformat într-o pistă de alergat care se întinde pe o suprafață de 380 metri.

#runningtrack Skanska

Astfel , Campus 6 devine primul proiect din România care încurajeză mișcarea prin amenajarea unui asemenea spațiu. Proiectul va mai avea și un centru de biciclete iVelo și vestiare și dușuri.

Odată cu finalizarea proiectului va fi activă și o aplicație care furnizează informații despre clădire și facilitățile sale, dar și servicii precum car sharing, food delivery şi noutăţi despre ceea ce se întamplă în zonă.

#outside working Skanska

Scurt istoric

Skanska a cumpărat terenul de 21.000 de mp în toamna anului 2015 de la oamenii de afaceri Ion Rădulea ( proprietarul Sema Parc), Alain Bonte şi fiul său Alexis Bonte (proprietarii Centrofarm). Parcela e o parte din terenul de 7 hectare pe care a fost cândva fabrica Pumac, demolată în anul 2009.

Skanska a mai dezvoltat în România şi clădirile de birouri de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. E vorba despre Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri cu o suprafață de 52.000 metri pătrați. Primele două clădiri au fost vândute în anii din urmă companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Papalekas.