Romcarton ridică la Popești-Leordeni o fabrică de carton ondulat, investiție de 27,5 milioane de euro

Producătorul de ambalaje din carton Romcarton, controlat de grupul francez Rossman, va construi o fabrică de carton ondulat în Popești-Leordeni, județul Ilfov. Unitatea se va întinde pe o suprafață de 3,4 hectare, iar investiția totală se va ridică la 27,5 milioane de euro. Proiectul va fi finalizat la finele acestui an.

Cea mai mare parte a finanțării, 23,4 milioane de euro, vine de la Banca Comercială Română. Facilitatea a fost aprobată la începutul lunii martie, conform BCR.

„Este un moment de referinţă în evoluţia grupului nostru în România: construirea unei fabrici noi, mai mare, cu spaţii optimizate în jurul fluxurilor tehnologice, instalarea de utilaje moderne şi implicit obţinerea unui mediu de lucru îmbunătăţit”, a declarat Paul-Henri Kohler, director general al Grupului Rossmann România.

Romcarton S.A. este primul producător de ambalaje de carton ondulat din România. Compania face parte din grupul european Rossmann, care mai deţine în ţara noastră şi fabrica Ambro Suceava. La nivel mondial, Rossmann operează 25 de fabrici, dintre care 22 în Europa şi 3 în Africa, cu o capacitate de producţie de 500.000 tone de carton ondulat şi 300.000 tone hârtie.