Americanii de la Timken au ridicat încă o fabrică la Ploiești, investiție de 60 de milioane de euro

Compania americană Timken a investit 60 de milioane de dolari în cea de-a doua fabrică de rulmenți din Ploieşti, Timken Prahova. Unitatea se întinde pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi.

„Investiţia în noua fabrică Timken Prahova a fost de 60 de milioane de dolari, dintre care 16 milioane de dolari reprezintă ajutorul de stat dat de Guvernul României. În acest moment fabrica lucrează cu o singură linie de producţie, până la sfârşitul anului urmează să mai instalăm încă una, iar până în anul 2018 vom avea în total patru linii de producţie“, a declarat Bogdan Stanciu, directorul fabricii Timken Prahova. Acesta a spus că succesul pe care Timken îl are aici din 1997 are la bază atât mediul de afaceri bun, cât şi profesionalismul angajaţilor.

În fabrică lucrează în prezent aproxi­mativ 50 de persoane, dar până în anul 2018 personalul companiei se va mări cu încă 70 de angajaţi, au mai precizat oficialii companiei Timken.

Rulmenţii care vor fi produşi în noua fabrică sunt de dimensiuni medii, iar producţia anuală pentru anul 2018, când fabrica va funcţiona la capacitate maximă, va fi de 1,4 milioane de rulmenţi.

„Compania a început să producă din luna iunie şi realizează rulmenţi cu role conice de dimensiuni medii. Sperăm ca până la sfârşitul anului 2017 să putem să vindem din produsele realizate“, a declarat Andreas Roellgen, vicepreşedinte al Timken pentru Europa, Asia şi Africa.

Grupul american proiectează, produce și comercializează rulmenți, sisteme de transmisie, motoare, cutii de viteze, lanțuri și produse conexe, oferind o gamă variată de servicii de reconstrucție a sistemelor de propulsie și de reparații. Timken deține 63 de fabrici și centre service în 28 de țări și are 14.000 de angajați.