AFI Palace Brașov a primit autorizația de construcție

Primăria Braşov a eliberat autorizaţia de construcţie pentru centrul comercial AFI Palace din Centrul Civic al Braşovului, scrie www.bzb.ro.

Lucrările de transformare a vechii platforme industriale Hidromecanica din Centrul Civic au început încă de anul trecut cu lucrările preliminare amenajării construcţiei propriu-zise a noului complex comercial, respectiv degajarea terenului de fundaţii nedemolate anterior, ecologizarea şi nivelarea terenului, conform sursei citate. Odată cu construcţia noului mall şi a spaţiilor de birouri de către AFI, pe strada Nicolae Titulescu, în zona intersecţiei cu strada Dimineţii se va amenaja un sens giratoriu, care va asigura accesul către parcarea din incinta mall-ului, dar şi o nouă stradă de legătură între Nicolae Titulescu şi B-dul 15 Noiembrie, paralelă cu strada Roşiorilor.

Proiectul AFI Palace Brașov cuprinde un centru comercial de peste 45.000 metri pătraţi şi două clădiri de birouri, cu 14 niveluri, cel mai mare regim de înălţime la ora actuală pentru Braşov..

Centrul comercial AFI Palace Braşov va fi deschis în martie 2018 și va avea ca ancoră Carrefour. Iniţial, compania a anunţat că întregul complex va fi pus în funcţiune la finele lui 2017.

AFI Europe România a cumpărat terenul pe care s-a aflat compania Hidromecanica de la „Cora România”. Aceştia plătiseră în 2010 circa 13 milioane de euro, în timp ce israelienii de la AFI au plătit pe terenul respectiv doar 9,7 milioane de euro. Negocierile au durat mai bine de şase luni, iar contractul a fost încheiat în vara anului trecut.

Mall-ul va avea o suprafaţă totală de închiriat de 45.000 metri pătraţi, pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante şi divertisment, inclusiv un cinematograf. Pe acelaşi teren, compania va construi şi un proiect de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 11.000 metri pătraţi şi va fi conceput ca o construcţie „verde”.

O caracteristică unică a viitorului centru comercial o reprezintă terasa de mari dimensiuni cu vedere către munţi, de care vizitatorii se vor putea bucura şi care va găzdui diverse evenimente şi activităţi pentru familii şi turişti.

Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obţinerea certificării pentru construcţii „verzi” LEED Gold. Mall-ul AFI Palace Braşov va fi construit de compania care a ridicat şi baza americană de la Deveselu – Danya Cebus. Danya Cebus Deveselu face parte din grupul Danya Cebus, care a ridicat proiectul AFI Cotroceni.