Baumit și-a dublat profitul

Producătorul materialelor de construcții Baumit, controlat de grupul austriac Schmid Industrie Holding, a încheiat anul trecut cu un profit net de aproape 7,5 milioane de lei, de 2,1 ori mai mare față de anul precedent, în condițiile unei creșteri de 22% a afacerilor, scrie Profit.ro.

Afacerile companiei au totalizat anul trecut aproximativ 182 milioane de lei, cu 22% mai mari față de 2015, când au fost de aproape 150 milioane de lei. Baumit România a înregistrat anul trecut un profit net de 2,1 ori mai mare față de 2015, când a avut un câștig net de peste 3,5 milioane de lei, de 3,3 ori mai mare față de anul precedent. În 2014, compania a raportat o cifră de afaceri de aproape 115 milioane de lei și un profit net de peste 1 milion de lei.

În 2016, compania avea 175 de angajați. Baumit, parte a grupului austriac Schmid Industrie Holding, activează pe piața locală de 22 de ani și deține trei fabrici în București, Bolintin Deal și Teiuș. Compania, fondată în anul 1988, prin fuziunea a două companii austriece din domeniul materialelor de construcții: Wup, controlată de Dieter Kern, și Wopfing, controlată de Friedrich Schmid, este prezentă în peste 30 de țări din Europa și Asia. Grupul austriac Schmid Industrie Holding deține companiile Baumit, Wopfinger, Lorencic, Austrotherm și Wolfplastic.