Cea mai înaltă nacelă din lume, în România

Prima nacelă JLG 1850SJ din Europa de Est, cu o înălțime de lucru de peste 58 metri, lucrează deja în România.

Utilajul oferă un spațiu posibil de lucru de aproape 85.000 de metri cubi iar preţul este de peste 350.000 euro.

Merită amintit poate şi faptul că nacela gigant şi-a adus o importantă contribuţie la noul stadion din Craiova.

Compania Industrial Access, furnizor de servicii de închiriere pentru echipamente de construcții, a adus pe plan local cea mai înaltă nacelă autopropulsată cu braț telescopic din lume, 1850 SJ, produsă de JLG Industries, liderul global în domeniul fabricării platformelor de lucru la înălțime.

Utilajul oferă aproape 85.000 de metri cubi spațiu posibil de lucru și are o înălțime de 58,56 de metri, echivalentul unei clădiri cu 19 etaje.

“Încheiem anul 2017 cu un nou pas care contribuie la dezvoltarea pieței la nivel național și regional, prin achiziția nacelei 1850 SJ, reper al inovației în industrii precum cea de construcții, de întreținere a construcțiilor de mari dimensiuni, divertisment, șantiere navale”, a declarat Ștefan Ponea, director general Industrial Access.

Utilajul oferă mai multe aplicații posibile la mare înălțime, care le permit operatorilor eficiență și productivitate mărite. JLG 1850SJ are o capacitate maximă de 450 kg, datorită căreia pot fi transferate la punctul de lucru mai multe persoane, materiale și echipamente comparativ cu modelele precedente. Cea mai înaltă nacelă autopropulsată din lume se extinde de la sol la înălțimea maximă în mai puțin de cinci minute.

Mai mult, JLG 1850SJ include un braț telescopic care se extinde pentru a oferi capacitatea și abilitatea de a lucra în jurul și în interiorul unor structuri, pentru a executa diverse aplicații în cadrul unor construcții precum rafinării, centrale termice și eoliene, stadioane, amfiteatre, dar și în industria divertismentului, unde se dovedește utilă în aplicații solicitate de studiouri cinematografice, scene de concerte în aer liber.

JLG 1850SJ permite deplasarea la înălțimea maximă și, spre deosebire de brațele montate pe autoșasiu, nu necesită coborârea brațului pentru deplasări pe distanțe scurte (între stâlpii unei construcții, de la un siloz la altul). Sistemul șasiului extensibil asigură dimensiuni compacte de transport (se poate transporta pe un trailer normal).

Industrial Access deține o flotă de închirieri de echipamente de construcții formată din peste 3.000 de echipamente, în valoare totală de peste 43 milioane de euro.

Despre compania Industrial Access

Industrial Access are o istorie de 12 ani de creștere, de la o companie antreprenorială de dimensiuni mici la cea mai dezvoltată rețea de închiriere de echipamente pentru acces și lucru la înălțime din Europa de Est.

Aceasta deține o flotă largă de echipamente performante, de la producători de renume: platforme pentru acces și lucru la înălțime, echipamente pentru terasamente, excavare și compactare, sisteme de împrejmuire și containere mobile, generatoare, compresoare și pompe, mică mecanizare pentru șantierele de construcții şi multe altele.