Târgul Imobiliarum din București adună toate tipurile de case inteligente existente în România

Târgul Imobiliarium din Capitală, care va avea loc în perioada 13-15 octombrie la Băneasa Shopping City, va reuni pentru prima dată toate tipurile de case inteligente existente în România: de la conceptul de Case Verzi de lux, la proiectele rezidențiale dezvoltate cu infrastructură completă.

Oferta celor 84 de expozanți care vin la Imobiliarium cu 10.000 de case și apartamente conține o paletă largă de abordări inedite. Iată câteva highlight-uri:

Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial cu locuințe Verzi de lux din România. Acestea au la bază principiile designului bioclimatic și respectă cel mai performant standard energetic din lume, cel al unei case pasive. Dominat de spaţii verzi şi drumuri largi, Amber Gardens cuprinde aproximativ 50 de vile „Verzi” de lux, individuale, cu un design modern. Concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanță, locuinţele consumă cu 90% mai puțină energie faţă de o casă convenţională. Complexul are și spații de joacă, teren de tenis și handbal, precum şi staţie de încărcare pentru maşinile electrice. Amber Gardens se află în imediata apropiere a pădurii Băneasa, într-o zonă liniștită, la o distanță de 4 kilometri de școlile și grădinițele private şi publice din partea de nord a Capitalei, având și acces la transportul public în comun.

Toate vilele din cadrul Popasului Residence includ sistemul de casă inteligentă, în care luminile, caloriferele, aparatele de aer condiționat, jaluzelele, sistemele de alarmă și aparatele electrocasnice vor interacționa și vor putea fi controlate de la distanță prin telefonul mobil. Sistemul de casă inteligentă a fost integrat cu succes la nivelul întregului complex. Acesta este menit să ușureze viața utilizatorului și, în același timp, să eficientizeze consumul de energie al locuinței. Prin intermediul acestuia, puteți deține control complet asupra tuturor funcțiilor din vile.

Riverside este primul proiect rezidențial din vestul Bucureștiului cu infrastructură completă, de calitate superioară, care oferă locatarilor acces direct la drumurile publice și la Autostrada A1, precum și racord la toate utilitățile integrate într-un proiect urbanistic unitar gândit pe termen lung. În Riverside, pe lângă multe alte facilități, toate proprietățile beneficiază de un sistem centralizat de canalizare cu stație de epurare proprie, instalație stradală de stingerea incendiilor, conexiuni la energie electrică, gaze naturale și fibră optică. Prețurile locuințelor sunt între 60.000 și 100.000 euro.

Satul Scandinav, cel mai nou proiect rezidențial de lux din România, amplasat în zona Snagov, este compus în totalitate din case active, caracterizate prin consum redus de energie. Unicitatea ansamblului rezidenţial este dată de spaţiile de agrement şi relaxare: piscină, saună, jacuzzi, teren de sport multifuncţional, parc de relaxare, zonă de barbeque, zonă de petrecere, alee tip ponton pe marginea canalului care face legătura cu lacul Snagov şi Pădurea Băneasa. Casele Satului Scandinav sunt dotate cu sisteme de pompe de caldură aer-aer respectiv aer-sol care sunt conectate la panouri fotovoltaice, ce generează energia necesară funcţionării acestora, astfel încât costurile lunare pentru funcţionare să ajungă cât mai aproape de zero.

Prețurile caselor inteligente variază în funcție de dotări și locație între 150.000 și 300.000 euro.