Cea mai modernă fabrică de instalații sanitare din țară, în pregătire

Wirquin România pregăteşte construcţia în București a celei mai moderne fabrici de instalații sanitare din țară. Proiectul va prinde contur pe o suprafață de peste un hectar.

Compania are fabrica pe strada Preciziei din cartierul Militari al Capitalei şi a intrat pe plan local în anul 1999, în urma preluării Urbis Sanitar Bucureşti. De altfel, fabrica din România a grupului este prima din afara Franţei.

Anunţul construcţiei vine după ce în 2017, compania a înregistrat pe plan local o cifră de afaceri de 4 milioane de euro.

“Investiția este motivată de necesitatea creșterii producției, în condițiile în care produsele fabricate în România, în fabrica actuală, sunt exportate și în țări precum Bulgaria, Grecia, Croația, Ungaria, Georgia, Iugoslavia sau Republica Moldova. Ne dorim ca noua fabrică să fie dotată cu echipamente ultramoderne, la standarde europene. Finalizarea noii fabrici va duce și la crearea de noi locuri de muncă, un lucru important în condițiile în care rata șomajului încă oscilează în jurul valorii de 5 procente. Noi prevedem, pe termen lung, dublarea numărului de angajați. Există o variantă optimistă, potrivit căreia noua construcție va fi gata până la sfârșitul anului viitor”, a declarat Mihai Popovici (foto mai sus), director Dezvoltare Wirquin România.

Wirquin România, cea mai spectaculoasă creștere din Grup

Anul 2017 se dovedește a fi unul de succes pentru Wirquin România, compania reușind să înregistreze o creștere cu 18% a cifrei de afaceri, față de anul precedent. Principalele investiții au vizat realizarea ramelor încastrate şi modernizarea liniei de injecţie mase plastice.

“Comparativ cu subsidiarele Wirquin din alte țări, compania din România a cunoscut cea mai mare dezvoltare. Aici a fost concentrată cea mai mare parte a investițiilor, tot aici a fost pus pe picioare primul centru de excelență al grupului, vizând zona producției ramelor încastrate. Suntem compania care a înregistrat cea mai mare creștere în cadrul gupului și care se poate mândri cu cele mai spectaculoase rezultate din ultimii ani. Concret, cifra de afaceri a crescut de la 700.000 de euro, cât era în urmă cu cinci ani, până la aproximativ 4 milioane de euro, valoare pe care o înregistrăm în 2017”, a afirmat Mihai Popovici, director Dezvoltare Wirquin România, adăugând că unul dintre obiectivele companiei vizează dublarea cifrei de afaceri în următorii cinci ani.

Pentru anul 2018, compania își propune să rămână un jucător de bază pe piața locală a producătorilor de echipamente sanitare, dar și în CEE (Europa Centrală și de Est), prin fabricarea de echipamente sanitare.
De asemenea, pe termen mediu și scurt, compania vizează să devină una dintre cele mai mari fabrici ale grupului Wirquin și să își dubleze cifra de afaceri în următorii cinci ani.

Wirquin România este parte a Wirquin Group, producător internațional de echipamente sanitare inovatoare. Compania a fost înființată în anul 1977, în Franța, ca un business de familie în domeniul articolelor sanitare și al accesoriilor pentru baie, toalete și bucătării.

Grupul este prezent acum în 75 de țări, printre care Marea Britanie, Rusia sau China.
Printre produsele revoluționare Wirquin se află sistemul „The 3/6 Litres”, care reduce consumul de apă la toaletă cu până la 40.000 de litri pe an și conducta de WC reglabilă „Soupless”. Produsele și echipamentele grupului se găsesc în cele mai mari unități comerciale de profil din România, precum Dedeman, Leroy Merlin, Bricostore, Praktiker sau Hornbach.