Green Oil & Lubes investește 56 de milioane de dolari într-o fabrică nouă de reciclare a uleiurilor minerale uzate

Grupul internaţional Green Oil & Lubes SRL, controlat omul de afaceri indian Mazarali Kamumiya Saiyed, va construi o fabrică de reciclare a uleiurilor minerale uzate, la Olteniţa, scrie Adevărul. Investiţia totală se va ridica la 56 de milioane de dolari, din care 30 de milioane de dolari vor fi asigurați printr-un credit primit de la BERD și BCR.

Uzina va regenera uleiurile minerale uzate şi le va transforma în uleiuri de bază pentru vânzare şi reutilizare în industria auto şi în alte sectoare industriale.

Compania se aşteaptă să colecteze majoritatea uleiurilor uzate reciclabile din ţară şi, în schimb, să creeze un produs atractiv şi accesibil pentru clienţii locali. În plus, investiţia de la Olteniţa va veni la pachet cu un transfer semnificativ de competenţe şi tehnologie, precum şi cu aproximativ 70 de noi locuri de muncă.

În medie, fiecare litru de lubrifiant generează 0,5 litri de reziduri (ulei uzat). În prezent, în România, numai aproximativ 50% din aceste deşeuri sunt colectate si sunt utilizate în principal drept combustibil pentru producerea de energie termica în procese industriale, lucru care generează cantităţi semnificative de gaze cu efect de seră. „Suntem onoraţi să colaborăm cu două mari bănci internaţionale în dezvoltarea unui proiect unic în România, într-o locaţie strategică, la malul Dunării, care leagă Europa de Est şi Europa Centrală şi care ne va permite să reciclăm integral deşeurile colectate regional”, a declarat Mazarali Kamumiya Saiyed, acţionar majoritar al Green Oil & Lubes.