Palas Com ridică un centru spa în cartierul Unirii, Târgu-Mureș

Compania Palas Com SRL, proprietara brandului Tempo, va construi un centru spa în cartierul târgumureşean Unirii, în apropierea Hotelului „Tempo”, pe strada Tisei nr. 42, scrie www.zi-de-zi.ro. În prezent, Planul Urbanistic Zonal al proiectului „Reconformare zonă pentru construire hotel, restaurant şi spa, amenajare acces din strada Burebista” se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro. Documentul a fost întocmit de Arhigraf SRL Târgu-Mureş.

„Elaborarea Planului Urbanistic Zonal este necesară pentru reglementarea zonei care este în prezent prevăzută cu interdicţie temporară de construire, datorită modernizării intersecţiei străzii Tisei cu strada Burebista, în vederea creării cadrului legal pentru construirea unei investiţii private – extindere Hotel Tempo”, se arată în memoriul de prezentare al proiectului.

Zona în care va fi construit centrul spa este situată în intravilanul municipiului Târgu-Mureş, la intrarea în cartierul Unirii, în apropierea intersecţiei străzilor Burebista – Tisei – Călăraşilor, intersecţie modernizată recent, echipată cu sens giratoriu. „În imediata vecinătate a zonei studiate se află Hotelul Tempo, construit în ultimii ani. Terenul pe care se doreşte realizarea investiţiei a fost ocupat cu patru construcţii cu funcţiunea de ateliere şi magazii, care au fost desfiinţate. În prezent, terenul este liber de construcţii”, se spune în documentul citat de publicația amintită.

Investiţia va fi realizată pe un teren care are suprafaţa de 3.238 de metri pătraţi, aflat în proprietatea societăţii Palas Com SRL. „Terenul are în plan formă neregulată, este poziţionat lângă Hotelul Tempo existent şi paralel cu strada Burebista, în apropierea intersecţiei între strada Burebista, strada Tisei şi strada Călăraşilor. Accesele, auto şi pietonal, pe amplasament se pot face din strada Burebista”, au arătat semnatarii memoriului tehnic.