Probleme mari cu construcția Centrului de Afaceri din Bartolomeu, Brașov

Termenul de finalizare a construcției Centrul de Afaceri de 50 de milioane de lei din Bartolomeu, Brașov, va fi cel mai probabil prelungit de 31 iulie 2018 pentru că s-au descoperit multe lucrări de mântuială după ce compania Integral Buzău a abandonat proiectul, scrie Adevărul.

Centrul trebuia terminat încă din 2014, dar constructorul iniţial a abandonat lucrările. S-a pierdut finanţarea europeană, iar primăria a plătit 29 de milioane de lei din bugetul propriu pentru a-l finaliza. Vara trecută s-a organizat o nouă licitaţie, care a fost câştigată de S.C. AEON Building SRL Braşov. Noul termen de finalizare al investiţiei a fost stabilit la 31 iulie 2018. Numai că s-a descoperit că pardoseala de la subsol este plină de denivelări şi fisuri şi trebuie refăcută însă cu mare grijă pentru a nu afecta grinzile de susţinere. Pentru că nu s-a mai întâlnit cu o astfel de problemă, primăria a lansat o consultare publică şi cere ajutor firmelor specializate pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei, conform Adevărul.

Construcţia va cuprinde o sală de conferinţe amenajată într-un amfiteatru de la demisol la parter, lobby cu control acces, recepţie, garderobă pentru sala de conferinţe, bar/cafenea, centru de informare şi documentare, spaţiu expoziţional, restaurant tip cantină. Se va amenaja un parc multifuncţional tematic de agrement, experimente în domeniul energiei durabile şi alte domenii conexe, activităţi de cercetare şi evenimente expoziţionale. La demisol va fi o sală de conferinţe amenajată într-un amfiteatru de la demisol la parter pentru aprox. 240 de locuri. La parter este amenajată o platformă pe care se vor organiza şi evenimente în aer liber de tip expoziţii şi târguri, dar are şi rol de acoperire a parcajului de la nivelul inferior. La etaj se află funcţiunile necesare incubării afacerilor, respectiv: spaţii pentru birouri; spaţii pentru laboratoare; spaţii pentru coworking şi accelerare afaceri, precum şi diverse săli de întâlniri, şedinţe, formare profesională, birouri reprezentanţe şi birouri servicii, potrivit sursei citate.