Hanner a început transformarea fostei fabrici de bere Grivița

Dezvoltatorul lituanian Hanner a început transformarea clădirilor monument de pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa, din apropierea pasajului Basarab.

„Fosta fabrică este un proiect reprezentativ pentru strategia noastră la nivel local, unde intenționăm să dezvoltăm proiecte mixed use, în care să putem coagula comunități puternice din zona antreprenoriatului românesc. Mixul cuprinde toate funcțiunile, de la spații de co-working la restaurante, cafenele, spații de evenimente, entertainment, spații publice, rezidențial, săli de sport sau grădinițe. Fosta fabrică implică un grad ridicat de complexitate deoarece include un ansamblu de patru monumente, precum și clădiri noi și multe spații publice”, spune Mindaugas Valuckas, CEO & Member of the Board Hanner Group OU, care a preluat şi funcţia de country manager Hanner România, după plecarea lui Silviu Grigorescu de la cârma operaţiunilor locale ale grupului.

Proiectul Hanner include cinci clădiri: fosta Mălțărie a fabricii și fosta Orzărie, ambele construite în stil Art Deco, fosta casă Luther și un zid din fostele birouri ale fabricii.

„Acest zid va fi inclus într-o extindere, devenind practic o clădire nouă. Cea de a doua clădire nouă va fi un proiect rezidențial care respectă scara și arhitectura monumentelor, cu grădini suspendate și funcțiuni la parter. În total sunt trei clădiri monument și două clădiri noi, dintre care una va integra și zidul existent pe sit, clasat tot ca monument istoric”, mai spune Mindaugas Valuckas.