Atol Imo construiește 16 blocuri în Alba Iulia

Compania Atol Imo, controlată de omul de afaceri Ioan Istrate, fostul proprietar al producătorului de înghețată Alpin57 Lux, construiște 16 blocuri, cu 6, respectiv 8 etaje, în zona bazinului olimpic din Alba Iulia. În total vor fi 470 de apartamente, scrie Adevărul.

Un proiect de hotărâre privind avizarea ocumentaţiei „PUZ – reglementare zonă locuinţe colective – Ansamblul urban «Centenar 1», Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri” va intra în discuţia Consiliului local Alba Iulia în şedinţa ordinară din 22 martie 2018.

Conform raportului de specialitate, se propune construirea a două tipuri de clădiri, având regim de înălţime P+5+R (3 clădiri) şi P+7+R (11 clădiri). Se estimează un număr total de 473 de apartamente şi un număr de 494 de locuri de parcare, din care 138 subterane. Accesul auto se va realiza din străzile Vasile Alecsandri, Alcala de Henares şi din strada Centenar (propusă prin PUZ). Folosinţa actuală a imobilului este teren arabil. Imobilul este inclus pe listele monumentelor istorice – sit arheologic de categoria A, aşezare civilă din preajma castrului roman din sec. II – IV, p. Chr. epoca romană, motiv pentru care va fi nevoie de descărcare arheologică, ceea ce va amâna demararea lucrărilor.

Construcţiile din noul cartier ar urma să delimiteze, pe două laturi, zona propusă pentru realizarea bazei de agrement din spatele Bazinului Olimpic, mai scrie Adevărul.