Un nou stadion se va construi în România

Stadionul municipal din Bacău va fi reconstruit și noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri, conform Digi24. În afara stadionului, proiectul cuprinde și construcția unei săli de sport, teren de antrenament, pistă de atletism și un mic hotel. Vor exista și două parcări: una supraterană, de cel puțin 2.000 de locuri, și alta subterană. Va fi pus la punct chiar și un muzeu, iar sportivii vor beneficia și de o piscină, saună, sală de forță și cabinet medical.

Noul stadion va semăna cu „International Stadium” din Haifa, acolo unde joacă două echipe locale din Israel: Maccabi Haifa și Hapoel Haifa.

Actuala arenă din Bacău a fost fondată în 1966 și are o capacitate de 17.500 de locuri, însă în acest moment se află în paragină, deși a fost renovată în mai multe rânduri. Echipa locală, FCM Bacău, care a jucat ani buni pe prima scenă a fotbalului românesc, este în faliment.

Construcția de la Bacău a fost anunțată de Ionuț Lupescu, care în campania sa electorală a trecut și prin orașul moldovean. “Uite, am fost la Bacău şi am înţeles că se va face noul stadion dintr-un parteneriat public-privat. S-au făcut câteva stadioane în ţară, poate şi FC Argeş va reveni şi se va găsi şi o finanţare pentru stadion, pentru că e păcat”, a declarat Ionuţ Lupescu.