VELUX România și-a mutat sediul la Brașov, pe fosta platformă Tractorul

VELUX România, companie de vânzări care comercializează ferestre de mansardă, produse de montaj, rulouri decorative și parasolare, tuneluri solare, și-a mutat în acest an sediul de la Cluj la Brașov pe fosta platformă industrială Tractorul. Oficialii societății susțin că au transformat din temelii o hală industrială foarte veche într-un nou spațiu de birouri și showroom. Lumina naturală, suprafețele vitrate mari, confortul și facilitățile unei clădiri moderne sunt doar câteva din avantajele noului spațiu.

„Pentru noul birou cu showroom, am pornit de la ideea pe care am susținut-o mereu: orice spațiu se poate reinventa la nesfârșit. Așa am văzut potențialul de amenajare și am dat valoare unui spațiu foarte vechi și degradat. Este vorba despre o veche hală industrială, care în trecut era recunoscută drept <biserică> – din cauza acoperișului sub formă de cupolă. Noul interior, a cărui amenajare a fost o adevărată provocare, este manifestul nostru pentru un spațiu de locuit sănătos, plin de lumină naturală și aer proaspăt. În calitate de lideri de piață, setăm astfel noi standarde și ne reinventăm, printr-un nou concept de birou și de showroom care pune în practică valorile grupului: dedicația, respectul reciproc, îmbunătățirea permanentă, ințitativa locală, sincronizarea”, spune Noemi Ritea, director general VELUX România.

Fosta platformă industrială Tractorul, lansată în 1925, ca fabrică de avioane și apoi transformată din 1946 într-o uzină de producție pentru utilaje agricole, care a devenit în timp unul dintre primii zece producători mondiali din industrie, este o emblemă pentru Brașov. Azi, Coresi Business Park este unul dintre cele mai ample proiecte de regenerare urbană din România care a transformat fosta platformă industrială Tractorul într-un parc de business, vibrant, cu numeroase spații de birouri neconvenționale, contemporane unde sunt găzduite companii internaționale și locale, iar VELUX România este una dintre ele.