Gefco se mută din Pipera lângă metrou Politehnica

Gefco România își mută în toamna acestui an birourile sediului central din clădirea Multigalaxy II de lângă staţia de metrou Pipera în prima clădire a complexului Campus 6 dezvoltat de Skanska.

Campus 6.1 urmează a fi livrată în al treilea trimestru din acest an. Suprafața închiriată de Gefco România totalizează 680 metri pătrați. Amintim tot aici că această primă clădire (dintr-un proiect de patru) dezvoltată Skanska lângă metrou Politehnica a fost vândută cu 53 mil. € către CA Immo, finalizarea tranzacției fiind supusă condițiilor obișnuite unor astfel de tranzacții și se așteaptă să fie finalizată la sfârșitul anului 2018.

Gefco România a avut sediul în partea de Nord a Bucureștiului încă de la înființare. Sediul a fost în ultima perioadă tot aproape de metrou, mai precis pe strada George Constantinescu nr. 2C, în clădirea Multigalaxy II la etajul 4, aproape de staţia de metrou Pipera.

„Cu timpul această zonă s-a aglomerat foarte mult, iar accesul a devenit din ce în ce mai anevoios”, a declarat Jérôme Chevrolet, Balkans Area Manager și Director General al Gefco România și Bulgaria.

Vorbind despre viitorul sediu, Jérôme Chevrolet a spus: „Clădirea s-a clasat în topul preferințelor, atât din punct de vedere al amplasării, datorită proximității metroului, a distanței mici față de agenția noastră din Joița (centrul logistic, n.r.) și a Universității Politehnica, zonă cu mult potențial în ceea ce privește recrutarea de noi talente, dar și datorită dotărilor de care beneficiază clădirea, ținând cont că este o clădire “verde””.

„Skanska România construiește spații futureproof care tind să devină destinații complexe ce oferă facilități diverse și depășesc statutul de locuri unde oamenii își desfășoară activitatea” a declarat Aurelia Luca, Managing Director al Skanska Property România.

Compania Gefco România este prezentă pe piața locală de 13 ani și deservește anual 350 de clienți. În prezent, Gefco România activează prin intermediul a șase puncte logistice și operează transportul pentru peste 60% din totalul vehiculelor finite produse în România.

Campus 6.1. dispune de o parte din caracteristicile certificării WELL, certificare care se adresează și ia în calcul ocupanții clădirilor, sănătatea și confortul acestora, factori ce au implicații directe și dovedite în retenția și creșterea productivității. Se pune accent pe calitatea aerului si a apei din clădire, accesul la lumina naturală, prezența plantelor și a vegetației, dar și pe confortul personal, accesul la alimente sănătoase și influența pe care o au clădirile asupra corpului uman.

Proiectul Campus 6 va include zone verzi dotate cu prize electrice și Wi-Fi, spații de retail și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Gefco România

Gefco România oferă servicii logistice și de transport clienților săi din domeniul automobilelor, producției industriale, echipamentelor electronice, petrolului și gazelor naturale și FMCG.

Înființată în 2005, Gefco România este astăzi una dintre principalele subsidiare din regiunea Balcanilor ale grupului Gefco, totalizând 115 angajați în toate cele 6 locații ale sale.

Astăzi, grupul Gefco este lider european în logistica automobilelor și un partener top 10 la nivel mondial în soluțiile multimodale destinate lanțurilor de aprovizionare.

Grupul este prezent în 47 de țări, cu 300 de locații din întreaga lume incluse în rețeaua sa actuală și având 13.000 de angajați la nivel global. Gefco a raportat o cifră de afaceri de 4,4 miliarde de euro în 2017.

Skanska România

Compania este prezentă pe plan local din 2011 și este parte a grupului suedez Skanska. Amintim că suedezii de la Skanska au dezvoltat şi apoi au vândut pe rând cele trei clădiri din proiectul Green Court Bucharest, de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Preţul a fost de circa 127 de milioane de euro iar cumpărătorul a fost fondul de investiţii Globalworth.

Grupul are în prezent 43.000 de angajați în piețele pe care activează în Europa și Statele Unite ale Americii.