Patronul Belvedere ridică un ansamblu imobiliar cu hotel în centrul Botoșaniului

Eugen Tudose, proprietarul hotelului Beledere din Botoșani, va construi în localitate un ansamblu de locuinţe colective, spaţii comerciale la parter şi parţial etaj I şi corp hotel, parcare subterană şi supraterană, restaurare case memoriale, respectiv integrare construcţie nouă în ansamblul monumentului de arhitectură Casa Antipa, scrie Monitorul de Botoșani.

Practic, dezvoltatorul intenționează să ridice imobile în locul teraselor Bulevard şi Baraka şi să le armonizeze cu Casele Antipa, unde a funcţionat în trecut Centrul Militar. Este un proiect similar cu cel derulat la Casa Prasa, acolo unde este acum Complexul Belvedere.

Terenul pe care va fi realizată noua investiţie are o suprafaţă de 3810 de metri pătraţi şi se află pe Bulevardul Eminescu, numărul 36. La nord, terenul se învecinează cu o cale de acces şi sediul Nova Apaserv, la vest cu Parchetul Botoşani, la Ssd cu Judecătoria Botoşani şi la est cu Bulevardul Mihai Eminescu.

Înălţimea maximă a noilor constucţii fiind de 28 de metri. Pe orizontală, în nordul porprietăţii este propus un corp de clădire care ca funcţiona ca hotel, după care urmează o zonă de locuinţe cu spaţii comerciale la parter şi etajul I. Pe verticală, funcţiunile propuse sunt: subsol, parcare acoperită, parter, spaţii comerciale şi parcare deschisă, etajul I parţial spaţii comerciale şi unităţi locative, etajul II – VII locuinţe colective.

Casele Antipa vor fi renovate şi se vor demola clădirile construite între anii 1950 – 2000 (extensii executate fără acordul comisiei judeţene pentru monumente).