S-a finalizat Unirii View, cea mai înaltă clădire de birouri din centrul Bucureștiului

Unirii View, cea mai înaltă și modernă clădire de birouri din centrul Bucureștiului, a fost finalizată în timp record în urma unei investiții de aproximativ 33 de milioane de euro. Primele companii care au închiriat spații în proiect au început deja să își relocheze sediile, în timp ce celelalte vor urma în perioada imediat următoare.

Unirii View este amplasat pe Bulevardul Corneliu Coposu, la doar cinci minute de Piața Unirii. Proiectul domină peisajul, cu o înălțime de 73 de metri desfășurată pe 19 etaje supraterane plus o parcare subterană generoasă împărțită pe trei niveluri, clădirea devenind rapid noul reper al zonei centrale a Capitalei. Unirii View are o suprafață închiriabilă de aproximativ 17.300 de metri pătrați și este pre-închiriat în proporție de peste 80%. Printre principalele companii care și-au stabilit sediul în noua clădire reper din centrul Capitalei se numără NTT Data România, Spaces, H&M, Pernod Ricard România și Red Bull România.

”Am dezvoltat un proiect-destinație pentru companiile care vor să își desfășoare activitatea în cel mai central punct al orașului. Unirii View nu este doar cea mai vizibilă clădire din zonă ci și un proiect cu specificații tehnice excelente și o arhitectură deosebită pentru București, cu accente art-deco care creează o prezență distinctă în mulțimea de construcții de sticlă și oțel din această perioadă. În plus, Unirii View este o investiție de succes, atrăgând companii de top active în România, și un prim pas al companiei noastre pe piața locală de real estate”, a declarat Yves Weerts, președintele Weerts Group, investitorul din spatele Unirii View.

Yves Weerts este un antreprenor de naționalitate belgiană care a derulat mai multe investiții pe piața imobiliară din România, precum dezvoltarea și vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP.

”Suntem in discuții foarte avansate cu mai multe companii și estimez că procesul de închiriere al Unirii View se va finaliza foarte curând. Ne-am atins obiectivul de a oferi chiriașilor o clădire de birouri de ultimă generație, în care să își dezvolte afacerile într-un mediu de lucru prietenos pentru angajați. În același timp, am conturat o nouă destinație de birouri pe piața bucureșteană, Unirii View devenind astfel din toate punctele de vedere o poveste de succes”, a declarat Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes, care s-a ocupat de strategia comercială a proiectului, de la închirierea spațiilor de birouri și până la marketing, într-o abordare integrată.

Întreg procesul de dezvoltare al Unirii View precum și project managementul clădirii a fost asigurat de către Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, procesul de construcție a fost dus la bun sfârșit de către Bog’Art, cea mai mare companie locală de construcții, în timp ce Westfourth Architecture, în cooperare cu DMA Architecture & Interior Design, au adus viziunea arhitecturală și componenta de design.

Unirii View este una dintre cele mai moderne clădiri de birouri din București, fiind primul proiect imobiliar din România care a aplicat și obținut pre-certificarea verde BREEAM, cu calificativul Excellent, după standardele cele mai recente, emise în 2016. Unirii View a fost asistat în procesul de obținere a certificării BREEAM de către compania BuildGreen, liderul pieței de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile.

Unirii View este de asemenea una dintre clădirile din București cu cel mai eficient etaj, având o lățime de 12 metri între fațadă și nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură. Proiectul oferă o eficiență a spațiului peste standardele actuale ale pieței de birouri, prin caracteristici unice ca lipsa stâlpilor de susținere sau a altor elemente de structură pe nivel, etaje precablate, înălțimea netă de 2,9 metri pe nivel, generator de curent electric cu capacitate alocată în funcție de nevoile chiriașilor și un sistem de ventilație care permite o densitate de o persoană la opt metri pătrați. Clădirea este deservită de nouă lifturi care integrează tehnologia Port a Schindler, asigurând astfel un o circulație rapidă între etaje.

Mai mult, Unirii View va oferi atât celor care vor lucra în clădire cât și trecătorilor o întreagă varietate de facilități: un bistro a cărui ofertă se concentrează pe o paletă vastă de opțiuni culinare pentru prânz, un magazin de proximitate operat de o marcă internațională și o cafenea ce va deveni un punct de întâlnire la kilometrul zero al Capitalei.