Stadionul din Târgu Jiu va fi gata în 2019

Licitaţia pentru contractul privind finalizarea lucrărilor la Stadion Municipal din Târgu Jiu are loc pe 14 noiembrie iar recepția finală va avea loc anul viitor, conform primarului municipiului, Marcel Romanescu.  Pentru finalizarea lucrărilor  mai sunt necesare trei luni. Dat fiind faptul că licitaţia va avea loc abia la jumătatea lunii viitoare, va mai rămâne timp foarte puţin pentru executarea lucrărilor anul acesta, având în vedere şi faptul că este posibil să fie depuse contestaţii şi realizate toate procedurile în acest sens, scrie Gazeta de Sud. Pe șanteri, mai este nevoie de realizarea unei pasarele în faţa stadionului, precum şi de construirea unei canalizări pluviale.

Suma pentru ultimele lucrări este de 5 milioane de euro. Până acum, pentru lucrările la Stadionul Municipal a fost cheltuită suma de 21 de milioane de euro. Noua arenă va avea peste 12.000 de locuri, o parcare subterană şi un hotel de 4 stele, precum şi spaţii comerciale. „Este cea mai mare investiţie din judeţul Gorj realizată în ultimii ani şi este gata în procent de peste 90%. Este păcat să nu o finalizăm şi să nu fie pusă în valoare. Din nefericire, licitaţia a fost programată pe 14 noiembrie pentru că abia acum au fost puse la punct toate documentaţiile necesare. Este imposibil să mai fie finalizate lucrările anul acesta. Sperăm să ne comunice şi nouă Compania de Investiţii numele câştigătorului cât mai repede şi să fie demarate lucrările. Chiar dacă vremea va fi bună până la finalul anului va fi greu de finalizat lucrarea şi de realizat recepţia finală a lucrărilor. Cert este că anul viitor vor face acest lucru, dat fiind faptul că toate lucrările sunt de executat la exterior şi se va depinde clar de starea vremii“, a declarat Marcel Romanescu, citat de publicația amintită.

 

Noul stadion Târgu Jiu îl înlocuiește pe cel vechi, și va îndeplini cerințele nivelului 4 UEFA, nivel care asigură condiții mai mult decât suficiente pentru desfășurarea de meciuri din competițiile naționale. Pe lângă cele 2 tribune și 2 peluze, în cadrul proiectului se vor realiza un corp administrativ și un hotel destinat cazării sportivilor, ambele cu regim de înălțime P+4E, și o parcare subterană pentru 150 autoturisme. Data inițială la care urma să fie dat în folosință era octombrie 2018.