Deschisă oficial la jumătatea lunii august, Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, a atras în ultimele zile mii de conducători auto, în condiţiile în care până de curând se putea circula doar pe propriul risc, drumul de la Rânca la Obârșia Lotrului nefiind semnalizat complet sau protejat de parapeţi de protecţie.
În prezent, chiar dacă drumul mai este încă în lucru, există semnalizări verticale dar şi parapet de protecţie montat pe tot sectorul de drum aflat în urgenţă. “Am livrat pentru Transalpina vopseaua de marcare rutieră (în culoare galbenă, până la finalizarea lucrărilor, așa cum prevede legislația în domeniu)”, a declarat pentru revista Constructiv Florin Stoleriu, Business Unit Manager Policolor Arhitectural.
Întrebat de revista Constructiv despre proiectele mai importante unde au ajuns produsele Policolor-Orgachim în ultimele luni, managerul ne-a informat că doar în ultimele șase luni, Policolor Arhitectural, una dintre diviziile companiei, a furnizat produse pentru proiecte precum Observatorul Astronomic din Bacău, spitale – Cluj, Comănești, Cugir, licee sau săli de sport.
În București, au furnizat vopsea pentru renovarea a peste 20 de școli și licee, pentru teatrele Odeon și Metropolis dar și pentru două ansambluri rezidențiale noi – Palladium și Rezidential Trend Residence.
De altfel, compania are o tradiţie când vine vorba de contracte de anvergură. Printre proiectele importante derulate în anii anteriori, Florin Stoleriu a enumerat aici uzinele Ford Craiova unde s-a livrat pardoseala epoxidică, Sala Polivalentă din Cluj sau Stadionul Cluj Arena, unde, de asemenea, Policolor a livrat pardoseala epoxidică.
Compania Policolor, aflată în portofoliul fondului de investiții RC2, este parte a grupului Policolor-Orgachim, unul dintre cei mai puternici jucători din industria de lacuri și vopsele din Europa Centrală și de Est. Marele producătorul român de lacuri şi vopsele aniversează în 2015 un parcurs de 50 de ani de activitate.
Revenind la Transalpina (sursa foto – Vacantacumasina.ro), CNADNR reaminteşte că pe acest sector de drum circulația “va fi permisă în intervalul orar 7.00 – 19.00 pentru categoriile de autovehicule cu masă totală care să nu depăşească 3,5 tone. Pe timpul nopții circulația este interzisă din cauza traseului dificil”.