Construcţia efectivă a autostrăzii Sibiu-Piteşti va demara în 2018 iar lucrările vor dura patru ani, a anunţat directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, într-un interviu pentru Capital. Conform acestuia, traseul va fi cunoscut la sfârșitul lunii februarie, o dată cu studiul de fezabilitate.
De asemenea, proiectarea și licitația pentru construcția autostrăzii va avea loc anul viitor, lucrările urmând să înceapă în primpvara lui 2018.
„Proiectarea și licitația pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești va avea loc anul viitor. Construcția efectivă începe în primăvara anului 2018 și durează patru ani. Cei aproximativ 116 km sunt împărțiți în cinci loturi, construcția începe de la Pitești spre Curtea de Argeș. În patru ani vom finaliza cei aproximativ 116 km de autostradă”, a spus Humor. Pentru legătura cu orașul Râmnicu Vâlcea există trei variante, reabilitatrea DN73C, reabilitarea acestui drum național plus variantele ocolitoare în zona localităților sau legătură nouă. „Legătura autostrăzii Sibiu-Pitești de Râmnicu Vâlcea nu va fi autostradă, cel mult drum expres sau drum național”, a mai arătat şeful CNADNR.
Tronsonul Sibiu-Piteşti figurează în Master Planul General de Transpor ca prioritate zero iar perioada de construcţie prevăzută este 2014-2020. Lucrarea este evaluată la 1,6 miliarde de euro, fără TVA. Lungimea va fi de 120 e kilometri, din care 20 km. sunt prin munte. În prezent, viteza medie comercială pe Valea Oltului este de 37 km/h, iar dacă ar fi autostradă, indiferent de traseu, camioanele ar putea circula cu 60-80 km/h, înregistrând atât o economie de timp, cât şi de bani.