CNADNR va intra într-un proces de reorganziare

Directorul general al Compania Naţională de Drumuri, Cătălin Homor, a anunţat că în curând va începe să funcţioneze un departament de control şi va angaja specialişti care să redreseze instituţia. Potrivit acestuia, noua organigramă va reduce numărul de directori, pentru că acum mulţi dintre ei nu sunt specializaţi în domeniul transporturilor.

Conform lui Homor, contrtactele de întreţinere se vor realiza pe o perioadă de patru ani şi nu vor mai exista contracte de servicii fără licitaţie. „Am întreprins măsuri concrete. Printre acestea, sistemul antifraudă la Feteşti, getsionarea serviciilor de deszăpezire, astfel încât să nu mai fie cazul să alocăm contracte prin negociere direct unor companii fără licitaţie, cum prevede legea”, a spus Homor.

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi a anunţat că cere un audit intern privind activitatea tuturor angajaţilor.

„Am oprit o serie de robineţi prin care se scurgeau resursele companie, am luat măsuri care au deranjat. Am primit mandat să reorganizez şi se restructurez activitatea CNADNR astfel încât să funcţioneze legal. Foşti sau actuali angajaţi ai CNADNR nu au mai avut răbdare şi au început o campanie de sabotare şi boicotare a acestor măsuri”, a explicat Homor. Şeful CNADNR a anunţat că implementează un sistem antifraudă la Feteşti şi că serviciile de deszăpezire vor fi încheiate pe o perioadă de 4 ani. „Este trecut cu care nu ne putem mândri, nu ne place trecutul, vom reorganiza activitatea CNADNR. Vor fi semnate contracte pe 4 ani pentru deszăperire, astfel încât iarna să nu mai surprindă. Şi pentru celelalte lucrări de întreţinere semnăm acorduri cadru pe patru ani”, a explicat Homor.

De cealaltă parte, o asociaţie formată din mai mulţi directori din cadrul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri a criticat strategia de investiţii.

Alin Goga, consilier juridic la Compania de Drumuri, susţine că mai multe proiecte nu se justifică economic şi totuşi sunt prioritizate în planul de transport al României. „Nu s-a discutat cu niciunul din specialiştii din CNADNR acel MasterPlan de transport. Am făcut suficiente erori în trecut. Acum trebuie să construim drumuri pe care ni le cere Ford, ni le cere Dacia”, a spus Goga.

Din cei aproximativ 6.000 de angajaţi CNADNR, 1.100 au funcţii de condudere şi doar 189 sunt ingineri specializaţi în construcţia de drumuri şi poduri.