Proiectele de case americane din lemn sunt realizate din materiale naturale, fără petrol, ceea ce aduce un plus locuinţei finale şi anume siguranţă ecologizarii. Lemnul este cunoscut că cel mai biodegradabil material, pe deasupra fiind şi extrem de ecologic, însă cu multiple beneficii pentru mediu şi pentru locuitori, se arată într-un comunicat al companiei Litarh din Suceava.
Lemnul într-o construcţie reacţionează ca o punte termică, că un izolator ce păstrează casa rece atunci când temperaturile aerului sunt ridicate şi căldură în timpul lunilor de iarnă, ceea ce înseamnă că orice casă dintr-unul din modele de case din lemn canadiene devine mult mai durabilă. În plus, economiile au fost calculate la un procent de 50% prin raportul de încălzire, energie şi siguranţă. Casele din lemn americane nu doar că includ materialul ce izolează zgonomul din exterior, ci şi ajută la echilibrarea temperaturii ori de câte ori se impune acest lucru.
Printre familiile caselor din lemn, cele americane durează o perioada mult mai indeungată, chiar şi până la 300 de ani şi necesită mai puţină întreţinere, comparativ cu locuinţele construite din piatră naturală, ţiglă, ciment sau sticlă.
Un alt punct forţe al caselor din lemn americane este costul de investiţie, care este cu până la 30% mai mic faţă de casele tradiţionale din beton şi cărămidă.