Trei firme vor reabilita infrastructura cartierului Dioda din Sibiu

Asocierea de firme formată din Terra Building, Drumuri și Prestări Construcții și Electro-Con Impex a fost desemnată câștigătoare a contractului de reabilitare a infrastructurii cartierului Dioda din Sibiu. Valoarea lucrărilor ofertate de aceste firme este de 3,9 milioane de lei (față de 5,04 milioane de lei, fără TVA, estimare înainte de atribuire), scrie Turnul Sfatului.

”Firma câștigătoare va efectua în următoarele luni lucrări de modernizare a carosabilului și trotuarelor, a aleilor dintre blocuri, va amenaja parcări înierbate, guri de scurgere a apei pluviale, va moderniza rețeaua de iluminat stradal și va amenaja și tubulatura în care pot fi coborâte ulterior cablurile suspendate de către firmele deținătoare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Potrivit informațiilor din caietul de sarcini, străzile incluse în proiectul de reabilitare măsoară 1,6 kilometri. Sunt planificate pentru a fi modernizate parcări de peste 14.000 de mp, plus trotuarele aferente străzilor (mai bine de 4.500 de mp). Tubulatura pentru cablajul metropolitan (”coborârea firelor sub asfalt”) este proiectată pe o lungime de aproximativ 13 km.

Termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit de opt luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (în condițiile în care perioada cuprinsă între 15 noiembrie și 15 martie este considerată timp friguros și poate fi invocată de constructor pentru întreruperea lucrărilor). Perioada de garanție solicitată este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.