Mulberry Development, compania deținută de omul de afaceri român Ovidiu Şandor, lansează ISHO Offices, un proiect de birouri de generație nouă din Timișoara. Clădirea, cu o suprafață închiriabilă de 50.000 mp, va fi construită în trei etape, urmând ca primele spații să fie livrate în trimestrul unu din 2018. ISHO Offices face parte din proiectul multifuncțional ISHO, care va fi dezvoltat pe terenul de 5,3 hectare amplasat între bulevardul Take Ionescu și malul râului Bega, se arată într-un comunicat de presă.
ISHO Offices are la bază experiența a două proiecte emblematice dezvoltate de Mulberry Development, City Business Centre Timișoara și The Office Cluj-Napoca. Realizarea acestui proiect apare într-un context economic favorabil pentru Timișoara, vizibilitatea și atractivitatea orașului cunoscând o creștere accelerată.
“Proiectul nostru are cel mai bun amplasament în oraș, înglobează experiența proiectelor anterioare, se pliază pe nevoile concrete ale firmelor chiriașe, oferă o arhitectură contemporană șisoluții tehnice de ultimă generație care asigură cele mai bune condiții de muncă din oraș. Un accent deosebit este pus pe urbanismul ansamblului care va cuprinde, în afara birourilor, și 1.200 de locuinte, spații publice de calitate, spații verzi generoase, dar și servicii și facilități care, împreună, creează ceea ce va fi cel mai modern și calitativ cartier al Timișoarei”, subliniază Ovidiu Șandor.
Proiectul beneficiază de o poziție privilegiată în oraș, fiind situat în imediata vecinătate a centrului istoric, pe principala artera care leagă zona centrală a Timișoarei de aeroport și autostradă. ISHO Offices va fi ușor accesibil din toate cartierele mari ale orașului, iar zona este acoperită de mai multe linii de tramvai, autobuz și troleibus. De asemenea, amplasamentul pe malul Begăipermite realizarea propriului debarcader, un loc de relaxare care deservește, în același timp,noua linie de vaporetto.
La final,ISHO Offices va forma un singur corp, ceea ce va permite suprafețe de peste 6.000 mp pe etaj. Etapizarea proiectului și disponibilitatea suprafețelor mari pe același nivel oferă companiilor atât flexibilitateîn utilizarea spațiului,cât și predictibilitate în ceea ce privește extinderea ulterioară în cadrul clădirii. Ansamblul țintește, totodată, să obțină cea mai înaltă certificare internațională de clădire verde acordată pentru un proiect dezvoltat în afara Bucureștiului,reducând impactul asupra mediului și oferindchiriașilor cele mai mici costuri administrative din oraș.
Dincolo de birouri și apartamente, ISHO va oferi un centru de conferințe dar și un spațiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un gym, spa, piscină dar și un parc de peste 7.500 mp, cu pistă de alergat. ISHO va prevedea amenajarea unor locuri de joacă, va fi deservit de un after-school, dar și de mai multe școli și grădinițe bine cotate, aflate în proximitate. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci și alte funcțiuni comerciale complementare. Nu în ultimul rând, zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase și alte spații de socializare și relaxare.
ISHO va reda orașului, probabil, cea mai bună zonă a sa, devenind un reper al Timișoarei de mâine și, totodată, cea mai modernă și dorită locație, atât în ceea ce privește componenta spațiilor de birouri, cât și cea rezidențială.