Construcția noii baze de tratament și agrement de la Ocna Mureș costă 8,4 milioane de euro

Consiliul Judeţean Alba va semna un acord de colaborare cu Primăria Ocna Mureş, pe 10 ani, pentru realizarea şi administrarea în comun a bazei de tratament şi agreement, o investiţie estimată până la acest moment la valoarea totală de 8,4 milioane de euro, scrie Adevărul. Principalul obiectiv al acordului este realizarea în comun a obiectivului „Staţiune balneo – climaterică Ocna Mureş”, ce include realizarea investiţiei „Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”, pe terenul în suprafaţă totală de 10.656 mp, situat pe strada Fabricii, F.N. în Ocna Mureş, dotarea acestei baze, realizarea structurii de administrare dar şi administrarea acesteia, precum şi demersuri pentru atestarea oraşului sau a unei părţi din el, ca staţiune balneo- climaterică.

Cele două administraţii vor împărţi egal cheltuielile de realizare a investiţiei. Conform sursei, pentru realizarea bazei de tratament şi agrement de la Ocna Mureş, estimările de costuri sunt în valoare de 37.879.718 lei cu TVA inclus, din care lucrări de construcţii-montaj, de 29.395.038 lei cu TVA inclus, iar dotările bazei, de 1.361.967 lei.

Viitorul complex turistic va avea spații cu destinaţii multiple: sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare si cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii şi altele. Baza de tratament cuprinde spaţii cu diferite funcţiuni, cum sunt: centrul de sănătate, pentru aplicarea unor cure de sănătate; centrul de recuperare, pentru aplicarea unor cure profilactice secundare, terapeutice si de recuperare medical; centrul de bunăstare, înfrumusetare; centrul de primire, divertisment si cultural, sinergic cu activitătii de receptie, relaxare, bar/ restaurant, magazine, inclusiv cu produse balneare si cosmetice; bază proprie de cură balneară cu: săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale si masaj etc; spaţii pentru practicarea de activităţi sportive: piscină, saună, săli de gimnastică, bar, etc; – spaţii tehnice aferente construcţiei

Baile Ocna Mures au fost zeci de ani principala atracţie a oraşului pentru cei care sufereau de afecţiuni reumatice şi ginecologice. Datele statistice arată că în anii 1980, ajungeau aici, în fiecare an, între 7.500-8.000 de oameni din intreaga ţară. Pe harta turistică a ţării era cotată pe locul doi, după Slănic-Moldova.