Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, anunţă că a aprobat realizarea studiului de fezabilitate a unui aquapark, investiția între 10 și 15 milioane de euro. „Vreau să facem un aquapark pe banii noştri. Oradea a putut să facă un aquapark pe fonduri europene, pentru că avea într-o anumită zonă un areal cu statut de staţiune, iar în staţiuni se pot face astfel de dezvoltări pe bani europeni. Timişoara nu are un astfel de areal. Ne gândim să-l realizăm în Mehala, în zona Aeroportului Cioca sau undeva înspre Pădurea Bistra”, a declarat Robu. Acesta a spus nu poate fi realizat mai devreme, „pentru că oraşul trebuia mai înainte modernizat în ceea ce priveşte infrastructura de mobilitate”, scrie timpolis.ro.
Conform lui Robu, Primăria analizează posibilitatea de a face un împrumut bancar pentru această investiţie, în condiţiile în care rata de îndatorare a Municipalităţii ar fi printre cele mai mici din ţară, iar exemplul aquapark-ului orădean dovdeşte că banii se pot recupera rapid. „În mod sigur avem aquapark în anul 2021. Cel târziu în 2020 va fi inaugurat, tehnologiile de realizare a aşa ceva sunt destul de bine puse la punct şi credem că într-un an, doi se poate realiza. Dacă lucrurile merg bine cu licitaţia, poate chiar în 2019 va putea fi finalizat”, prognozează Robu.
Preşedintele Consiliului Consultativ al cartierului Mehala, Ion Bolog, spune că în cartier există suficient spaţiu pentru această investiţie şi că un calcul estimativ arată că ar fi necesare aproximativ 18 hectare. „Noi avem mult mai mult teren disponibil. Am văzut că se ia în considerare şi zona Aeroportului Cioca, ceea ce e foarte bine, ţinând cont de faptul că e aceeaşi poziţionare, e aproape de centru şi e într-o zonă bună. Probabil că s-a ambiţionat domnul Robu, după ce un nepot de-al meu mi-a spus că l-a văzut relaxându-se la aquapark-ul din Oradea”, mai spune Ion Bolog.
Încă din 2015 aleşii locali au discutat despre posibilitatea amenajării unui complex de agrement de tip aquapark la Timişoara, în urma unei adrese trimise de toate Consiliile Consultative de cartier, prin care se cere realizarea unei asemenea investiţii în municipiu. Aceeaşi adresă a fost trimisă şi Consiliului Judeţean Timiş care trebuie cooptat în proiect. Conform primei variante de proiect, s-a dorit realizarea unei zone de bazine acoperite şi în aer liber, de 15.000 de metri pătraţi, pe care să fie construite două bazine exterioare, două bazine interioare cu apă caldă/ termală, cu jocuri acvatice şi hidroterapie, o zonă de spa, terenuri de sport, birouri administrative, grupuri sanitare şi diverse spaţii auxiliare. S-a propus, de asemenea, construirea unui hotel cu o capacitate de 70 de camere, care să deservească întregul complex şi a unei parcări cu 300 de locuri, cu posibilitate de extindere. Consiliile Consultative de cartier ale Timişoarei au cerut ca o astfel de investiţie să fie dezvoltată în oraş şi, în acest sens, a fost identificată şi locaţia pretabilă unui proiect de asemenea amploare – respectiv suprafaţa de teren situată la ieşirea spre Jimbolia, pe strada Ovidiu Balea, în zona Mehala, fiind vorba de un teren de aproximativ 13 hectare, care aparţine Primăriei, conform timpolis.ro.