Skanska, stadiu proiecte şi tehnologie

La prima clădire a Skanska de lângă metrou Politehnica se pun deja faţadele, iar la noul proiect de pe strada Gara Herăstrău nr. 2 se sapă de zor la fundaţii. Cum vor arăta cele patru clădiri din Campus 6 se poate vedea holografic, acesta fiind de altfel primul proiect imobiliar din România ce implementează un astfel de sistem de vizualizare.

Campus 6, stadiu

Prima clădire din cele 4 ale proiectului a ajuns deja cu structura la ultimul nivel şi se încep a se pune faţadele (după cum se poate observa în fotografia de mai sus) pentru a economisi timp. Chiar şi la instalaţii s-a început treaba, la etajele inferioare. Clădirea va avea 22.000 de metri pătrați și 11 etaje supraterane şi este promisă la livrare în T3 din 2018.

În total, Campus 6 (situată pe bulevardul Iuliu Maniu nr. 6, de unde şi numărul din nume), dezvoltat pe terenul fostei platforme Pumac va avea patru clădiri, cu o suprafață închiriabilă totală de peste 82.000 de metri pătrați.

Equilibrium

Între străzile Fabrica de Glucoză şi începutul bulevardului Dimitrie Pompeiu, mai precis, pe strada Gara Herăstrău nr. 2, Skanska dezvoltă proiectul Equilibrium. Dezvoltatorul lucrează la acest proiect cu renumita firmă Popp & Asociaţii la partea de structuri, cu Arhitect Service ca proiectant arhitectură şi cu MC General Construct ca proiectant instalaţii.

Proiectul este acum la prima fază, fază în care, la momentul actual se sapă la fundaţii. Este vorba de un proiect format din două clădiri, cu o suprafață totală închiriabilă de 40.700 mp GLA. Prima clădire va avea o suprafaţă închiriabilă de 20.800 mp GLA și va fi gata în trimestrul doi al anului 2019. Aceasta va avea 12 etaje supraterane și 240 de locuri de parcare subterane și supraterane.

Complexul Equilibrium va fi certificat LEED Gold şi integrează soluţii sustenabile precum calcularea amprentei de carbon, un ecran pe care se va afişa nivelul consumului de energie precum și încărcătoare rapide pentru mașini electrice.

Primul proiect imobiliar din România cu vizualizare holografică

Primul proiect imobiliar din România ce implementează un sistem de vizualizare holografică este Campus 6, unul dintre cele trei proiecte dezvoltate de Skanska România in București.

Aplicația “Holo for Skanska” folosește, în premiera în România, platforma de realitate mixtă Microsoft HoloLens prin care putem vedea, în timp real, clădirile complexului, designul etajelor precum și alte informații legate de proiect. Campus 6 București și Generation Park din Varșovia sunt primele proiecte Skanska ce au implementate noua platformă de vizualizare.

Folosind informațiile 3D din modelul BIM (Building Information Modeling), existent în toate proiectele Skanska, aplicația construiește reprezentarea virtuală interactivă a clădirilor și realizează vizualizarea lor în mediul real în care se află privitorul, respectând perspectiva și mișcările acestuia. Prin intermediul tehnologiei holografice create de Microsoft, se pot conecta, la nevoie, mai multe dispozitive Hololens, astfel încât o întreagă echipă poate vizualiza în 3D și discuta pe marginea reprezentării virtuale a clădirilor.