Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a inaugurat patinoarul acoperit de la Târgu Secuiesc, fiind a treia construcție pe care instituția o realizează, prin Compania Naţională de Investiţii – CNI, după patinoarul olimpic de la Braşov, finalizat în anul 2010, şi de patinoarul de la Cârța, județul Harghita, finalizat în 2011.
„Mă bucur să văd că, în ultimii ani, autorităţile locale sunt preocupate tot mai mult de dezvoltarea comunităţilor pe care le conduc, implicându-se activ în realizarea de investiţii utile pentru cetăţeni, în crearea de noi locuri de muncă, dar şi în atragerea turiştilor şi a investitorilor. De asemenea, mă bucur că ministerul pe care-l conduc, ca instituţie responsabilă cu domeniul dezvoltării, a contribuit la realizarea unor importante obiective de investiţii, cum este şi acest patinoar artificial, care va funcţiona tot timpul anului. De această investiţie vor beneficia multe generații de acum înainte pentru că, de fapt, este o investiție în oameni – în oameni mai sănătoși, mai activi și mai relaxați”, a afirmat viceprim-ministrul Paul Stănescu.
Valoarea totală a patinoarului este de 24.888.094,970 lei, cea mai mare parte a finanțării fiind asigurată prin CNI, care a și gestionat derularea proiectului.
Întrucât, iniţial, patinoarul nu dispunea de acoperiș, antrenamentele și competițiile se puteau desfășura doar în sezonul rece, în condiții improprii. Din acest motiv a fost nevoie de realizarea integrală a acoperișului, de execuția rețelei de instalații (electrice, de încălzire, de ventilare şi climatizare), de lucrări la nivelul structurii de rezistență a patinoarului, de lucrări de compartimentare, de finisaj, precum și de asigurarea dotărilor specifice și amenajarea spațiilor exterioare.
De asemenea, prin intervenția CNI, au fost amenajate accese speciale pentru persoanele cu dizabilități și s-au asigurat dotări sanitare conforme cu normativele în vigoare. În plus, în prezent, patinoarul dispune şi de amenajări exterioare (alei pietonale de acces și evacuare public, locuri de parcare, spații verzi).
Suprafața de joc respectă standardele (având o dimensiune de 30mx60m), iar tribunele pot găzdui aproximativ 500 de spectatori.
„Astfel, au fost create condițiile optime în vederea susținerii evoluției cluburilor sportive din zonă (desfășurarea de antrenamente pentru sportivi, precum și posibilitatea de a susține meciuri de hochei sau competiții de patinaj artistic). Mai mult decât atât, definitivarea lucrărilor oferă deopotrivă o alternativă de petrecere a timpului liber pentru localnici, îndeplinind dorința acestora, de altfel exprimată prin multiple solicitări, de a dispune de un patinoar artificial modern pentru a putea practica activități sportive, într-un mediu organizat”, a menţionat ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.