Clădire din centrul Clujului, vândută unui fond de investiţii britanic

First Property Group, fond de investiții britanic, a cumpărat clădirea de birouri Maestro Business Center din Cluj-Napoca, tranzacţia fiind intermediată de Colliers International Romania.

În ultimii ani, Cluj-Napoca și-a consolidat statutul de pol de birouri în curs de dezvoltare, multe centre de afaceri importante alegând să-și stabilească sediile aici.

Cu un stoc de aproape 210.000 mp spații de birouri moderne și cu livrări de aproape 47.000 mp anunțate pentru 2018, orașul rămâne principalul punct de atracție din afara Capitalei, fiind al doilea cel mai mare centru universitar din țară și având cea mai mare densitate de studenți la nivel național, cu peste 200 de studenți la 1.000 de locuitori.

Maestro Business Center este amplasat în zona centrală a Clujului şi a atras numeroși chiriași internaționali precum Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard și Global Convergence, pe o suprafață închiriabilă totală de 6.845 mp. Proiectul este în prezent ocupat complet.

“Cluj-Napoca este un oraș cu creștere rapidă, care susține atât chiriile, cât și creșterile de capital, a declarat Ben Habib, Group Chief Executive în cadrul First Property Group

„Comparativ cu Bucureștiul, piața de birouri din Cluj-Napoca este o piață în dezvoltare, dominată de capital local. Potențialul regiunii, însă, este puternic din multe puncte de vedere, iar intrarea fondului britanic prin achiziția Maestro Business Center marchează o schimbare în tiparul investitorilor prezenți”, a declarat Anca Svoronos (foto mai jos), Senior Associate Investment & Debt Advisory în cadrul Colliers International Romania.

Prin vânzarea Maestro Business Center, Colliers International Romania este prima agenție internațională care intermediază o tranzacție pe piața de birouri dintr-un oraș regional din România, după cele de top încheiate în București. Printre acestea din urmă se numără achiziția Floreasca Park în 2015 și achizițiile Construdava, Phoenix Tower, Premium Point și Premium Plaza în 2016.