Concurența tot mai mare pe piața rezidențială autohtonă, aflată în plină expansiune, aduce noutate și în șantiere, la construcția noilor blocuri. Compania Ecovillas a ales să iasă din soluțiile clasice de construcție prin implementarea la proiectul construit la Mogoșoaia – LOFT Green Apartments – unor soluții de ultimă generație ce țin de izolație și fațadă, soluții sustenabile și reciclabile, care sporesc confortul locatarilor. Noile modificări, precum si cresterea costurilor
pentru unele dintre materiale, au dus la o creștere a costurilor cu aproximativ 20%, comparativ cu faza anterioară a proiectului.
Deși este un produs mai scump, s-a ales izolația cu spumă poliuretanică cu celulă închisă pentru că dezvoltatorul spune că s-a gândit la beneficiile sale în timp. În primul rând, spuma poliuretanică izolează foarte bine, nu este un material alergen și nu face praf. De asemenea, exclude factorul uman în montaj și aer si are coeficient de dilatare minim , adică nu apar microfisuri. Spuma crește eficiența energetică a clădirii și contribuie la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. În plus, spuma poliuretanică este sigură pentru mediu și nu dezvoltă mucegai, iar la producția spumei poliuretanice nu se folosesc gaze care afectează mediul înconjurător, fiind un material ce se reciclează în totalitate, susține Slavic Vlas – partener LOFT green apartments.
Primul bloc din a România cu fațadă 100% din lemn tratat în mod natural
Compania Ecovillas și arhitectul proiectului Maxim Calujac au ales ca faza a 2-a a proiectului să fie și mai aproape de natură prin fațada blocurilor. Astfel, blocul 2 este primul bloc din România cu fațadă în totalitate realizată din lemn, un produs prietenos cu mediul ce nu poluează și se va bucura de ”silver effect” odată cu trecerea timpului.
”Am ales lemnul pentru că este un material crud, natural ce va oferi un cadru mai apropiat de natură. Practic, culoarea lemnului se va schimba în următoarele luni și va trece la nuanțe de gri, asemănătoare scoarței copacilor din pădure. Arhitectul a dorit prin această soluție să integreze vizual imobilele în natură. Am decis să punem și mai mult accent pe calitate, pe bucurie, pe exterior, pe confortul emoțional al locatarilor și pe estetica locuințelor”, a mai spus Slavic Vlas.
Lemnul Lunawood Thermowood este cea mai nouă tehnologie de pe piață, fiind un produs sustenabil, non-toxic și care oferă un aspect natural clădirilor.
Lunawood Thermowood este un material lemnos durabil, special adus din Finlanda, tratat non-toxic pentru a rezista cât mai mult în timp prin utilizarea metodelor naturale precum căldura și aburul. În felul acesta se obține o îmbunătățire a proprietăților lemnului și poate fi folosit cu succes inclusiv la exterior.