Construcția creșei de pe Dealu Morii, Zalău, a ajuns la jumătate

Planurile pentru creșa de pe strada Bistriței din Zalău încep să prindă contur. Ionel Ciunt, primarul municipiului, a inspectat șantierul luni și a anunțat că construcția este pe jumătate finalizată. Proiectul, evaluat la 21 de milioane de lei și finanțat din fonduri europene, are scopul de a oferi condiții adecvate pentru îngrijirea a 110 copii în cadrul învățământului antepreșcolar. De asemenea, se urmărește crearea de noi locuri de muncă și sprijinirea integrării părinților pe piața forței de muncă, scrie Graiul Sălajului.

„În contextul eforturilor noastre continue de modernizare și îmbunătățire a infrastructurii școlare din municipiu, creșa de pe strada Bistriței se evidențiază ca unul dintre proiectele esențiale, fiind parte a unui ansamblu amplu de inițiative finanțate din fonduri europene. Cele 18 contracte de finanțare deja semnate reprezintă un angajament puternic față de dezvoltarea orașului nostru. Odată finalizată, această creșă va putea acoperi cererea majorității familiilor cu copii cu vârste între 1 și 3 ani, care doresc să îi înscrie într-o instituție de învățământ preșcolar. Este a doua creșă pe care o construim și am constatat că investiția nu doar promovează dezvoltarea educațională a copiilor, ci contribuie și la creșterea economică și coeziunea socială în zonă prin reintegrarea părinților pe piața muncii”, a subliniat primarul Ionel Ciunt.

Valoarea totală a contractelor semnate de Primăria Zalău, aflate în diferite etape de implementare, depășește 200 de milioane de lei, evidențiind un efort susținut în investițiile în infrastructura școlară. Șapte dintre aceste proiecte au fost deja finalizate. Construcția creșei completează alte inițiative destinate tinerilor din cartierul Dealul Morii, inclusiv două blocuri ANL, un bazin didactic de înot, un teren de sport și amenajarea zonelor de agrement. „Ne-am străduit întotdeauna să răspundem diverselor nevoi ale tinerilor și familiilor din zonă, creând un mediu propice pentru creșterea copiilor și pentru o viață mai bună alături de cei dragi”, a concluzionat primarul.

Creșa de pe Bistriței va include 11 dormitoare, șase săli de joacă, dotate cu vestiare și grupuri sanitare, o sală de mese, facilități sanitare pentru persoanele cu dizabilități, o zonă de primire, un cabinet medical cu izolator și o zonă administrativă. Clădirea va fi echipată atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.