Compa va transforma spațiul industrial Arsenal din Sibiu într-un ansamblu rezidențial

Producătorul de componente auto Compa Sibiu va construi un ansamblu rezidențial în centrul municipiului Sibiu, proiect avizat de Klaus Iohannis pe vremea când era primar. Compania a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru data de 13 iunie pentru a aproba contractarea unor credite pentru investiţii care să se încadreze într-un plafon total de 30 milioane de euro. Banii urmează să fie utilizaţi pentru transformarea în zonă rezidenţială şi de servicii a spaţiului industrial cunoscut sub denumirea de Arsenal din vecinătatea parcului Sub Arini din centrul oraşului Sibiu.

Dezvoltarea imobiliară ar urma să fie asigurată de Compa din fonduri proprii.

Conform Capital, planul Urbanistic Zonal a fost aprobat de Klaus Iohannis încă din aprilie 2013 şi permite construcţia a trei blocuri cu 54 de apartamente şi spaţii comerciale la parter, un cămin studenţesc şi 25 de case individuale. Întregul proiect prevede amenajarea unui număr de 181 de locuri de parcare. Proiectul Arsenal se va ridica pe un teren de 3,7 hectare amplasat pe bulevardul Victoriei.

Pe ordinea de zi a următoarei Adunări Generale a Acţionarilor se află şi hotărârea de a vinde un număr de maxim 25 de parcele de teren, a câte circa 700 mp fiecare. Loturile scoase la vânzare sunt destinate construcţiei de case cu un etaj.