Cum va arata interiorul viitorului stadion de la Craiova. FOTO

Lucrările la stadionul de la Craiova merg mult mai bine decât planificările făcute și până în luna noiebrie se așteaptă ca arena de 50 de milioane de euro să fie inaugurată. Până atunci, constructorii au dat publicităţii primele rendari 3D cu interiorul arenei din Craiova, iar imaginile prezentate de Micapi sunt spectaculoase.

Noul „Ion Oblemenco” va avea 30 de mii de locuri şi este construit din bani publici – 90% din bugetul de stat şi 10% din bugetul local.

Primul inel este aproape finalizat, în timp ce la al doilea inel au fost montaţi deja stâlpii de susţinere.

Noul stadion este construit pe locul fostului Ion Oblemenco, demolat anul trecut.

stadion-craiova (1)

stadion-craiova

stadion-craiova (2)

Construcţia stadionului a început în 2015, iar costurile totale vor fi de 50 milioane de euro. Arena va avea 5 etaje, cu un total de 30.960 de locuri distribuite astfel: 27.208 pentru public, 3.450 în zona VIP, 240 pentru presă şi 62 pentru persoanele cu dizabilităţi. În plus, stadionul va avea un restaurant cu vedere către terenul de joc. Lucrările vor fi realizate de un consorțiu de opt firme, dintre care una din Germania. Liderul asocierii este SC Con-A din Sibiu, care împreună cu Aci Cluj – asociat 1, Nisal din Sibiu – asociat 2, Dico și Tiganas – birou de proiectare din Cluj – asociat 3, cu subcontractanții Plan 31 Ro din Cluj, Instal Data Proiect din Cluj, Helinick din București și Vision4Venue din Nurnberg, Germania – terț susținător tehnic, dorește să realizeze în 17 luni arena de la Craiova.