Podul de la Agigea se închide pentru reparațiile finale

Lucrările la Podul rutier de Agigea vor fi reluate din 12 septembrie pentru înlocuirea ultimelor două hobane şi finalizarea lucrărilor de reabilitare. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) recomandă rutele alternative, având în vedere că podul va fi închis în totalitate.

“Reluarea lucrărilor de punere în siguranţă a Podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988 se va face începând cu data de 12 septembrie 2016 prin înlocuirea ultimelor două hobane şi finalizarea lucrărilor de reabilitare. Podul va fi închis total traficului pentru o perioadă de 3 luni”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Data de finalizare estimată şi asumată de către antreprenor pentru finalizarea lucrărilor este septembrie 2017, în cazul în care podul va fi închis total traficului până la înlocuirea celor două hobane.

Restricţiile de circulaţie continuă.

Până la demararea lucrărilor de reabilitare din 12 septembrie 2016 când podul va fi închis în totalitate, se vor prelungi restricţiile de circulaţie pe podul de la Agigea.

Astfel, viteza maximă de circulaţie este 50 km/h, masa totală a vehiculelor va fi limitată la 5 tone, iar circulaţia se va desfăşura pe două benzi (cu închiderea benzilor marginale).

Ca rută alternativă, CNADNR recomandă nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A – DN 39A intersecţie cu DN 39 – DN 39 ( Eforie Nord – Mangalia).

De asemenea, o altă variantă cu trafic îngreunat şi restricţii de tonaj este nodul rutier A4 (intersecţie cu DN 39, Agigea) – DN 39 (prin AGIGEA) – DN 39A intersecţie cu DN 39 – DN 39 ( Eforie Nord – Mangalia).