Sika România construiește a treia fabrică pe piața locală

Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, vizează deschiderea celei de-a treia unităţi de producţie pe piaţa locală, în sudul ţării. „În contextul creşterii accelerate a business-ului Sika România din ultimii trei ani, cu peste 43%, şi a majorării gradului de penetrare pe piaţă a produselor noastre, în acest moment analizăm posibilitatea de a investi într-o nouă unitate de producţie, în zona de sud a ţării”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, director eneral Sika România.

Sika România deţine, în acest moment, două unităţi de producţie în țara noastră. Astfel, compania produce la Braşov aditivi pentru betoane, având o capacitate de producţie de cca. 10.000 tone/an, iar la Căpuşu Mare, mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, având o capacitate de cca. 50.000 tone/an.

Sika mizează pe un avans al business-ului în acest an cu două cifre procentuale, în contextul lansării de noi produse fabricate în unitatea de producţie din judeţul Cluj, dar şi al evoluţiei pozitive a pieţei locale de construcţii, în special pe segmentele rezidenţial, office şi comercial.

“În 2015 am încheiat anul cu o cifră de afaceri de cca. 26,4 milioane de euro, în creştere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat şi de intrarea pe piaţa produselor de volum, odată cu deschiderea în 2014 a unităţii de producţie de la Căpuşu Mare, Jud. Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezenţa produselor noastre pe un segment de piață extins, comparativ cu nişa produselor speciale pe care activam până acum”, a spus Ştefănescu.

În ceea ce priveşte evoluţia pentru anul în curs, reprezentantul companiei a subliniat că ritmul de creştere raportat anul trecut va fi menţinut şi în acest an. Astfel, business-ul Sika România va înregistra în 2016 un avans cu două cifre procentuale, comparativ cu 2015. „Această evoluţie va fi susţinută atât de implicarea Sika în proiecte de mare anvergură pe piaţa locală, cât şi de lansarea de noi produse în fabrica noastră de lângă Cluj-Napoca”, a subliniat Ştefănescu.