Primăria Timișoara construiește poduri noi peste Bega

Primăria Timișoara a anunțat că va demara realizarea unui pod nou peste Bega, în zona străzii Jiului, pentru care există deja un studiu de fezabilitate terminat. Primăria va scoate la licitaţie proiectarea şi, dacă lucrurile decurg bine, şi fără contestaţii, execuţia efectivă ar putea începe în prima parte a anului viitor, conform timpolis.ro.

Una din variantele de construcţie a podului ar urma să coste peste două milioane de euro, iar cealaltă, aproximativ trei milioane de euro. „O variantă e mai seacă, şi cealaltă e mai artistică. Nu o voi alege pe cea seacă, pot eventual să le resping pe amândouă, dacă nu îmi plac. Ţin neapărat ca varianta aleasă să şi arate bine. Din punct de vedere al benzilor de circulaţie, al pistelor de bicicletă şi al trotuarelor, totul a fost stabilit”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pe lângă podul de pe strada Jiul, Primăria mai are în plan construirea a trei poduri, la Solventul, Behela şi ILSA.
„Cu siguranţă, construcţia chiar şi a unui singur pod nou va ajuta la fluidizarea traficului. În partea de sud a oraşului, de exemplu, un astfel de pod este extrem de necesar mai ales în partea de sud a oraşului. Căile de comunicaţie sunt obturate pe porţiuni destul de mari de Canalul Bega, şi acest lucru se întâmplă, evident, în părţi aglomerate din oraş. De fapt, în momentul de faţă, care părţi din oraş nu sunt aglomerate?”, a spus comisarul-şef Nicolae Istrat, fost poliţist rutier, citat de timpolis.ro.