Începe construcția celei mai înalte clădiri din Iași

O compania deținută de omul de afaceri Cristin Zămosteanu a început construcția unei clădiri cu 28 de nivele, dintre care șase sunt în pământ, la Iași, pe Elena Doamne, în fața fostului hotel Europa, scrie www.ziaruldeiasi.ro.

„Acum se fac descărcările arheologice, în vederea obţinerii avizului de la Direcţia pentru Cultură. Este un expert care vine şi urmăreşte lucrările. Se lucrează pentru parcarea subterană care este de şase nivele, câte 100 de locuri de parcare pe nivel. Lucrările la parcare vor dura un an de zile, apoi vom vedea ce vom construi, este prematur acum. Cert este că avem un PUZ aprobat, este cel mai mare din România, cu excepţia Bucureştiului, cu înălţime de 155 metri. Bănuim că vom rămâne la 28-30 de nivele. Este o discuţie despre ce vom face, probabil birouri. Vom vedea peste un an ce cere piaţa. Vrem să vedem mai întâi cum evoluează piaţa office-urilor”, a declarat Aura Pârvu, director economic al firmei patronate de Zămosteanu, citată de publicația aminită.

Zămosteanu este unul dintre dezvoltatorii imobiliari care a ridicat în ultimii ani blocuri de locuinţe în diferite zone ale Iaşului şi care, anul trecut, a achiziţionat Hala Centrală. Preţul cu care a fost achiziţionată Hala este de 3,7 milioane de euro, scrie www.ziaruldeiasi.ro. Zămosteanu a mai construit şi Complexul Rezidenţial Vasile Lupu, cel de lângă Grădiniţa nr. 13 din Tătăraşi, Lazăr Rezidence, din apropierea Palasului, blocul cu salină din Doi Băieţi, Tătăraşi dar şi Grădiniţa Atelier 1, care este o afacere de familie.